Închide

Moare cea mai veche școală din Turda

Din județEducaţie by Actual de Cluj - dec. 18, 2017 0 460

Din toamna anului viitor, cea mai veche școală din Turda va înceta să existe. Înființat în anul 1905, ca școală de arte și meserii, actualul Colegiu Tehnic Dr. Ioan Rațiu va dispărea de pe harta școlilor din Turda, odată cu începerea anului de învățământ preuniversitar 2018 – 2019, relatează actualitateadearieș.ro.

La ședința de vineri, 15 decembrie 2017, membrii forului deliberativ turdean au decis ”eutanasierea” celei mai ”bătrâne” școli din oraș, deoarece acolo învață mai puțin de 300 de elevi, numărul fatidic sub care, dacă va coborî, o școală sucombează.
Printre motivele scăderii numărului de elevi, nu numai în cazul Colegiului Tehnic Dr. Ioan Rațiu, ci, al tuturor școlilor turdene din filiera învățământului tehnologic, membrii forului deliberativ au amintit creșterea ratei abandonului școlar în clasele ciclului gimnazial, atât în cazul școlilor de la sate cât și a celor din orașe. O altă cauză a ”depopulării” colegiilor tehnice din Turda o constituie, în opinia consilierilor turdeni, orientarea absolvenților gimnaziului spre licee din Cluj-Napoca, datorită calității superioare a învățământului de acolo și a ofertei de specialități, ce se pliază mai bine pe dorințele elevilor, decât cea a colegiilor tehnice din Turda.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags

Articole similare