Închide

Mistreți coborâți la civilizație, in apropiere de Dej. “Este un comportament atipic” – VIDEO

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 31, 2020 0 373

Un șofer care a străbătut în urmă cu câteva zile drumul de la Dej până la Pintic a avut parte de o companie mai puțin obișnuită. În loc să întâlnească pe șosea alte autoturisme, așa cum ar fi fost normal, bărbatul s-a întâlnit în trafic cu o turmă de mistreți.

“Mi-au ținut companie între Dej și Pintic” a scris bărbatul amuzat în descrierea videclipului postat pe Facebook. În imagini se vede că din turmă fac parte cel puțin 10 mistreți, o parte dintre ei fiind încă purcei, după cum arată dejeanul.ro.

Specialiștii spun că este un comportament total atipic ca aceștia să coboare în zonele locuite sau în cele tranzitate de oameni, mai ales ziua, având în vedere că în această perioadă găsesc suficientă hrană în sălbăticie. Este posibil ca aceștia să fi fost speriați sau hăituiți de cei care ies la vânătoare pe fondul de la Pintic, sau să fi scăpat din țarcul unei crescătorii, pentru că în zona respectivă există cel puțin două suprafețe de teren de mari dimensiuni populate cu mistreți, dar care sunt îngrădite. De asemenea, este posibil ca mistreții să se fi speriat și de câinii stânelor de acolo.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu