Închide

Miriuță vorbește despre campania de achiziții a CFR-ului. Se anunță nume importante în Gruia

Sport by Catalin Suciu - mai 23, 2017 0 2908

Sasa Balici și Urko Vera sunt primele nume aduse de CFR Cluj în această pauză competițională. Echipa se va schimba complet, iar conducerea lucrează la mai multe transferuri.

CFR Cluj a început campania de achiziții cu Sasa Balici, un fotbalist muntenegrean de 27 de ani, care poate evolua atât ca fundaș central, cât și ca fundaș stânga. În 2015 a fost în locul celor de la ASA Târgu Mureș.

Sasa Balici a strâns 19 meciuri pentru FK Sarajevo, reușind să înscrie o dată. La ASA a jucat de 24 de ori și a înscris tot un gol. De asemenea fotbalistul cotat la 400.000 de euro a prins 12 meciuri pentru naționala Muntenegrului.

A urmat mutarea lui Urko Vera, aflat la Mirandes, în Liga a doua din Spania. Cum jucătorul va deveni liber la vară, clujenii i-au oferit un contract, iar vârful și-a dat acordul pentru a juca în Gruia.  De-a lungul carierei, Urko Vera a evoluat pentru Santutxu, Laudio, Portugalete, Eibar B, Eibar, Lemona, Athletic Bilbao, Hercules, Ponferradina, Alcorcon, Jeonbuk Hyundai, Osasuna, Huesca și Mirandes.

E doar începutul, susține Vasile Miriuță, care lasă de înțeles că CFR-ul va aduce fotbaliști mult mai bine cotați după data de 26 mai. Reamintim, pe 26 mai CFR-ul va afla dacă iese sau nu din reorganizare judiciară.

„Avem înțelegeri cu mai mulți fotbaliști, dar așteptăm acum această dată. Sunt mulți jucători pe care i-am urmărit, cu care am discutat în străinătate. Fotbaliști foarte buni, peste media campionatului nostru. Acum așteptăm, eu sper să ieșin din această insolvență”, a spus Miriuță pentru actualdecluj.ro.

Ieșirea din reorganizare judiciară până la finalul lunii mai, le-ar permite ceferiștilor să joace în cupele europene din toamna anului 2018. În această situație, clubul va face investiții majore în vară, transferuri de juctători, contracte superioare celor de acum. Pe scurt, CFR-ul se va lupta la titlu.

În eventualitatea în care nu se va ieși insolvență până la finalul lunii mai, bugetul clubului va fi unul de avarie. Se va miza pe jucători mediocri sau submediocrii, salarii mici spre foarte mici, investiții minime.

Pentru CFR ar fi un nou sezon pierdut, iar echipa va fi una de pluton, nicidecum una care să se bată la primele poziții.

Viitorul clubului depinde, astfel, de data de 26 mai și de hotărârea pe care o va lua judecătorul.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.
  • Articole similare