Închide

Mircea Abrudean renunță la candidatura sa. Cine rămâne pe lista PNL Cluj, pentru alegerile parlamentare

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - oct. 06, 2016 0 1535

Liberalii clujeni și-au definitivat lista de candidați pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, singurul care și-a retras candidatura fiind tânărul Mircea Abrudean, secretar general al  PNL Cluj, unul dintre puținii specialiști ai Clujului care dețin expertiză în domeniul accesării și gestionării fondurilor europene, în special pe proiecte de infarstructură. Chestionat de Actualdecluj.ro, Abrudean a recunoscut că a depus o notificare scrisă la sediul partidului, prin care și-a anunțat retragerea de pe lista de candidați: „Am avut mai multe discuții cu colegii mei, atât cei din vechiul PNL cât și cu cei din vechiul PDL. S-a pus problema să împărțim în mod egal numărul de locuri considerate eligibile și am decis că este mai bine să mă retrag eu, pentru că în acest moment sunt implicat în destule proiecte. Un mandat de deputat nu reprezenta pentru mine chiar așa o mare necesitate, având în vedre că sunt încă destul de tânăr. Mă voi putea gândi la o eventuală candidatură și peste patru ani”. Mircea Abrudean (foto jos) activează în PNL de peste 14 ani.

14536825_1173374109395766_1250530768_o

Ce zice liderul PNL Cluj, Daniel Buda

Liderul PNL Cluj Daniel Buda a recunoscut că decizia privind retragerea lui Mircea Abrudean a fost influențată de transferul unui membru din organizația de la București: „Țin să-i mulțumesc domnului Abrudean pentru că a înțeles nevoia unui echilibru în cadrul PNL Cluj, mai cu seamă că structurile centrale au stabilit să le oferim lor un loc pe lista noastră de candidați, deci era nevoie ca cineva de la noi să renunțe”, a spu Buda. Actualdecluj.ro anunța în exclusivitate, în urmă cu câteva zile, că pe lista PNL Cluj va candida un membru din organizația centrală. Este vorba despre Sorin Moldovan, un apropiat de-al lui Vasile Blaga. Tânărul Moldovan este în prezent liderul organizației de tineret a PNL la nivel național. El provine din Oradea, fiind fiul unui cunoscut om de afaceri care anterior a avut legături strânse cu PDL și cu Vasile Blaga. Daniel Buda nu a dorit să confirme numele lui Sorin Moldovan pe lista candidaților PNL Cluj, el s-a limitat doar să spună că va fi un candidat de la centru. „Încă nu știm cine va veni de la centru. Nu e sigur dacă va fi Sorin Moldovan”, a spus Buda.

Având în vedere că Mircea Abrudean s-a retras, pe lista PNL Cluj rămân următorii candidați:

Senat

Marius Nicoară (actualmente senator)

Călin Tuluc (consilier județean și avocat de profesie)

Camera deputaților

Adrian Oros (deputat în prezent și prof. la USAMV)

Florin Stamatian (medic ginecolog, consilier local)

Tudor Ștefănie (fostul primar al municipiului Turda)

Marius Mânzat (consilier județean)

Sorin Moldovan (liderul organizației naționale de tineret a PNL)

 

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare