Închide

Ministrul Turismului: Restricţiile ar putea fi ridicate în martie-aprilie

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - ian. 31, 2022 0 179

Ridicarea restricţiilor impuse în pandemie este condiţia de bază ca economia să funcţioneze la capacitate maximă şi acest lucru ar putea fi posibil în martie-aprilie, a declarat, luni, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, la o dezbatere organizată de Alianţa pentru Turism la Braşov, relatează G4Media, conform Agerpres.

„Condiţia primară să ne meargă bine ca ţară este ridicarea restricţiilor. Fără acest lucru, activitatea economică nu poate fi reluată la capacitate maximă. Am participat, vineri, la o întrunire la nivel de premier cu marii agenţi economici şi acolo s-a ridicat această problemă şi s-a spus că, undeva prin martie-aprilie, am putea ajunge cu toţii la situaţia în care mai toate restricţiile să fie ridicate. Fără discuţie, demersul trebuie să fie comun (…) şi nu ezitaţi să mă contactaţi şi să încercăm împreună să rezolvăm lucrurile”, le-a transmis Cadariu participanţilor la această dezbatere.

Totodată, acesta a subliniat că turismul trebuie să devină „un domeniu strategic al economiei” deoarece are capacitatea să crească foarte mult într-un timp scurt.

„Este promisiunea ministrului de Finanţe că vom lucra împreună la o nouă ordonanţă ca să putem cuprinde acolo toate solicitările dumneavoastră de la ultima întâlnire a dumneavostră pe care am avut-o împreună cu prim-ministrul. (…) Interesul nostru este comun şi (…) eu chiar cred că turismul trebuie să devină o ramură, un domeniu strategic al economiei, pentru că are capacitatea de a creşte foarte mult într-un timp scurt, evident cu sprijinul nostru şi cu corecţiile pe care dumneavoastră le-aţi cerut”, a afirmat ministrul Turismului.

Sursa Foto: captura, youtube

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare