Închide

Ministrul Transporturilor: autostrada Sebeș-Turda pare gata, dar nu e. „Nu poate fi recepționată, și nu din motive extravagante”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 01, 2018 2 1470

Ministrul Transporturilor Lucian Șova spune că, deși lucrările la autostrada Sebeș – Turda par aproape finalizate, pe șantiere evaluările au arătat rezultate „nu dintre cele mai încurajatoare” din perspectiva calității asfaltului.

„Din păcate, nu pot să fac abstracţie de faptul că pe cele 13 şantiere de autostrăzi se avansează în ritm de melc, deşi la nivel de minister şi de Companie (CNAIR – n. r.) am făcut toate eforturile şi am atins obiectivele pe care mi le-am propus – acelea de a nu mai exista bariere administrative în calea constructorilor. Slăbiciunea companiilor care au câştigat aceste licitaţii nu pot să spun că nu se vede şi mă îngrijorează faptul că aceleaşi companii se luptă şi pe licitaţiile care sunt în derulare şi se contestă şi stăm cu proiectele pe loc. E dreptul lor legitim, dar nu pot să privesc cu încredere la un antreprenor care a mai aplicat pentru alte câteva segmente de autostradă şi nu este în stare să îşi termine segmentele sau segmentul pe care lucrează. Cu atât mai rău la cele două loturi de pe Sebeş-Turda, unde, deşi pare că-i gata autostrada, nu este gata, pentru că nu poate fi recepţionată şi nu din motive extravagante, să spun aşa, deşi legal corecte, că ar lipsi nu ştiu ce clanţă la un centru de întreţinere, ci pentru că, pe măsură ce se fac nişte evaluări prealabile din perspectiva calităţii asfaltului, de exemplu la unul din loturi, rezultatele nu sunt dintre cele încurajatoare. Şi, dacă ar fi altfel, în ciuda a ce spun toţi cei care dau filmuleţe din dronă, am avea notificare din partea antreprenorilor să ne prezentăm la recepţie”, a spus Șova într-un interviu pentru Agerpres. „Pe 21 iunie a expirat termenul de predare la lotul 4 şi nu am primit nicio notificare. Dacă cineva se va uita cu atenţie, va vedea că pe un lot se fac controale mai amănunţite, pe celălalt lot se repară taluzuri, deci încă se lucrează – şi nu îi încurcă nimeni şi, culmea, ne rugăm de ei să facă documentaţiile să îşi ia şi banii. Paradoxal, dar nu pot să fac abstracţie de acest lucru – şi mă străduiesc cât pot de mult să îl promovez şi în perspectivă publică – pentru că, dacă în trecut au existat motive imputabile beneficiarului apropo de crearea fronturilor de lucru pentru antreprenori, astăzi şi în ultimele luni nu mai există”.

Citește și:

FOTO/VIDEO Cum arată, din avion, autostrada Sebeş-Turda

2 comentarii

  1. minciuni!!!
    constructorul a cerut receptia inca de anul trecut din decembrie. actele sunt depuse, autostrada e GATA.
    nu se lureaza niciunde la autostrada. constructorii au mutat oamenii pe alte santiere. va rog verificati si nu credeti aceste minciuni. la taluz se asteapta sa creasca iarba, si atat, e lucrare divina pana creste iarba, ele fiind insamantate de ceva vreme.

  2. sunt filmari de anul trecut cu autostrada liniata. se vad clar marcajele. apoi sunt filmari din aprilie. din iunie. vreo 3 in total. pare gata de sus. dar ce e interesant e ca in nicuna din filmari nimeni nu lucreaza la sol. deci cine are dreptate? daca constructorul nu mia lucreaza inseamna ca el o considera gata
    e ceva ciudat aici. sa nu fie vb de vreo presiune, vren comision ….
    exista si o filmare de la sol cu camera pe bord. si de acolo pare in regula.

Scrie un comentariu