Închide

Ministrul Sănătății nu crede că ar trebui să ne întoarcem la măsurile dure precum carantina generală: „Nu știu dacă România își mai permite un lockdown!”

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - oct. 11, 2020 0 301

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat duminică, întrebat despre propunerile privind dispunerea carantinei pentru o perioadă de 30 de zile, că închiderea țării nu este o soluție, adăugând că important este ca oamenii să respecte restricțiile deja existente și să se gândească la cei care nu mai sunt printre noi din cauza pandemiei de coronavirus, informează hotnews.ro.

Întrebat despre situația îmbolnăvirilor, ministrul a spus că ar fi mai puține cazuri de îmbolnăviri decât sâmbătă, dar și numărul de teste este redus. El a refuzat însă să dea cifre, precizând că trebuie să vină datele oficiale.

Ministrul a mai decarat că el recomandă purtarea măștii peste tot în București, dar o decizie în acest sens va fi luată zilele următoare.

”Nu știu dacă România își mai permite un lockdown, după cum nu știu dacă fiecare dintre noi își mai permite un lockdown”, a mai spus el, într-o intervenție la Digi24.

Tătaru a insistat însă că trebuie respectate regulile deja impuse privind purtarea măștii și distanțarea socială.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu