Închide

Ministrul Sănătății: „Încercăm să ținem cât de mult putem școlile deschise”

Sănătate by Actual de Cluj - aug. 28, 2021 0 84

Guvernul va încerca să țină cât mai mult școlile deshise, dar va interveni cu măsuri și restricții dacă cifrele se vor înrăutăți, a declarat miinistrul Sănătății, Ioana Mihăilă, citată de G4Media.

”Dacă va fi nevoie să instituim restricții de circulație, nu vor fi vizate persoanele vaccinate”, a mai spus Mihăilă. Ministrul Sănătății a încurajat medicii și pacienții să colaboreze cu poliția pentru a-i descoperi pe cei cu certificate de vaccinare false.

„Dacă cifrele se înrăutățesc, vom interveni cu măsuri. Încercăm să ținem cât de mult putem școlile deschise. Acestea sunt principiile de la care plecăm. Dacă va fi nevoie să instituim restricții de circulație, nu vor fi vizate persoanele vaccinate”, a spus Mihăilă. Aceasta a mai menționat că guvernul va face eforturi ca școlile să poată pune la dispoziție și măști gratuite.

„Statul din banii colectați de la bugetari a făcut eforturi pentru a asigura spitalizarea și tratamentul pentru cei infectați și carantinați, de asemenea am făcut eforturi deosebit de mari pentru a asigura accesul gratuit la vaccinare. Alegerea individuală de fi sau de a nu fi vaccinat ne influențează pe toți, care ne riscăm sănătatea pentru că venim în contact cu o persoană nevaccinată”, a mai spus ministrul Sănătății.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu