Închide

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, despre cazurile de variola maimuței: „În marea majoritate a cazurilor a fost o boală cu transimere sexuală. Ăsta este adevărul”

ActualitateAdministrațieSănătateTop News by Actual de Cluj - iul. 10, 2022 0 240

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că până în prezent în România au fost identificate 14 cazuri de variola maimuţei, el precizând că mulţi dintre pacienţi sunt oameni care au contacte intime întâmplătoare, „la risc” şi care suferă sau au suferit şi de boli cu transmitere sexuală. „Până la urmă ce s-a demonstrat până în momentul de faţă în marea majoritate a cazurilor a fost o boală cu transmitere sexuală”, a atras atenția Rafila.

„Avem 14 cazuri. Unii dintre ei aveau boli cu transmitere sexuală, alte boli, HIV, sau aveau în antencedente, sifilis, gonoree, alte boli cu transmitere sexuală. Asta îmi arată de fapt că aceşti oameni au un comportament la risc, adică au partener – să spunem pe româneşte – au parteneri sexuali cu care de fapt, pe care nu-i cunosc sau sunt întâmplători şi aşa mai departe. Lucrul ăsta creşte riscul de infectare, că până la urmă ce s-a demonstrat până în momentul de faţă? În marea majoritate a cazurilor a fost o boală cu transmitere sexuală. Ăsta este adevărul”, a afirmat Alexandru Rafila în emisiunea ”Insider Politic” de la Prima TV.
Rafila a mai arătat că toţi cei 14 infectaţi cu variola maimuţei sunt bărbaţi.
„Dar nu este o chestiune legată de sex, ci mai mult e o chestiune legată de comportament. Comportamentul la risc – e sezonul cald, sunt multe festivaluri, tot felul de petreceri în diverse locuri – şi lucru ăsta predispune la un comportament la risc. Singura soluţie ca să opreşti lucrul ăsta este să eviţi comportamentul la risc. Eu chiar am fost persiflat, unii se dădeau de ceasul morţii, cum poate să spună profesorul Rafila să discute despre abstinenţă sau utilizarea prezervativului? Eu mă refeream la abstinenţă şi utilizarea prezervativului în cazul unui comportament la risc”, a explicat ministrul Sănătății.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu