Închide

Ministrul fondurilor europene: în a doua jumătate a lunii depunem cererea de finanțare pentru spitalul regional de urgență de la Cluj

Sănătate by Actual de Cluj - oct. 12, 2019 0 155

Cererea de finanțare pentru giganticul proiect al spitalului regional de urgență de la Cluj va fi depusă la Autoritatea de Management POR în a doua jumătate a acestei luni, spune ministrul demis al fondurilor europene, Roxana Mînzatu.
Ministrul a făcut această declarație ieri într-o conferință de presă în care a spus că sunt pregătite toate cele trei cereri de finanțare pentru spitalel regionale din țară – de la Iași, Craiova și Cluj, dar în etape diferite. ”Cele trei spitale regionale sunt finanţate prin Programul Operaţional Regional Axa 14. Această axă va fi deschisă probabil în următoarele zile. Ghidul a fost consultat, a fost îmbunătăţit şi este gata de fi lansat apelul şi practic cu Ministerul Sănătăţii, care depune proiectele şi cere bani, am discutat că în maximum cinci zile de la deschiderea apelului ei pot să-şi încarce în sistemul electronic cereri de finanţare pentru primele două proiecte”, a spus ministrul.
În ce privește spitalul regional de urgență de la Cluj, aceasta a arătat că studiul de fezabilitate a fost finalizat și predat iar cererea de finanțare va fi depusă în a doua jumătate a acestei luni.

Amintim, Spitalul Regional din Cluj va avea o capacitate de 849 de paturi, din care 744 de paturi de spitalizare pentru îngrijiri acute, 19 săli de operație, șapte etaje și heliport. Spitalul urmează să fie construit în Florești, iar costurile investiției sunt estimate la 2.568.751.000 de lei, echivalentul a aproximativ 500 de milioane de euro.

Unitatea sanitară va deține 19 săli de operație și va avea aproape 1.400 de locuri de parcare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare