Închide

45 milioane de euro pentru clinica de neurochirurgie a spitalului județean din Cluj

Sănătate by Actual de Cluj - oct. 12, 2019 0 408

Investiții de nu mai puțin de 45 de milioane de euro în spitalul județean de urgență din Cluj, după ce instituția a publicat un anunț de licitație pentru construirea și dotarea secției de neurochirurgie.
Licitația pentru proiectarea și execuția investiției în care își vor desfășura activitatea Secția Clinică Neurochirurgie și Centrul de Patologie Vasculo-Cerebrală și Neurochirurgie a fost publicată în 1 octombrie pe SEAP iar ofertele pot fi depuse până în 1 noiembrie la ora 15, a anunțat ieri conducerea spitalului județean din Cluj.  
Valoarea totală a investiției se ridică la 45 milioane de euro, din care aproximativ 30 milioane de euro vor acoperi serviiciile de proiectare, execuția lucrărilor de construcții și dotare pentru acele utilaje, echipamente tehnologice și funcționale care necesită montaj, în vreme ce alte 15 milioane de euro se vor investi în dotarea cu echipamente medicale de ultimă generație. Proiectul implică atât renovarea și recompartimentarea clădirii de 3.810 metri pătrați, în care, la momentul actual, funcționează Compartimentul Clinic Medicina Muncii, aflată pe strada Pasteur, cât și și construirea unui pavilion nou, cu o suprafață de 4.263 mp, conectat clădirii existente. ”Dotarea cu echipamente medicale de ultimă generație – CT, RMN, neuroangiograf, sisteme de neuronavigație, sală de operații hibrid – va face obiectul unei proceduri de atribuire distincte”, precizează conducerea spitalului.
La Secția Clinică Neurochirurgie a spitalului județean din Cluj au loc anual peste 2.300 de intervenții chirurgicale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare