Închide

Ministrul Educației vine la Cluj, participă la conferință națională a liceelor pedagogice

Educaţie by Actual de Cluj - feb. 24, 2016 0 355

Ministrul Educației vine la Cluj, la conferința națională a colegiilor și liceelor pedagogice din România.

Conferința are loc în 26 și 27 februarie și e organizată de Asociaţia Naţională a Colegiilor şi Liceelor Pedagogice din România – ANCLP. Tema – ,,formarea iniţială a educatorilor-puericultori, a învăţătorilor şi educatoarelor în România – o prioritate naţională actualizată”.
În deschiderea evenimentului va conferenţia, ca profesor invitat, profesorul francez Florent Pasquier, specialist în Ştiinţele Educaţiei, de la Universitatea Paris 4 – Sorbona.

La evenimentul de la Cluj vin între alții Gavriel Liviu Ispas –secretar de stat MENCŞ, Kiraly Andras Gyorgy – secretar de stat MENCŞ, Monica Anisie – director general MENCŞ,  Corina Marin – director general MENCŞ,  Anca Petrache – inspector general MENCŞ, reprezentatul Senatului României Ecaterina Andronescu, reprezentantul Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, director general Ciprian Fartuşnic, dar şi reprezentanţii Academiei Române: vicepreşedintele Ionel Haiduc și academicianul Ioan Aurel Pop, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj.
Toate activităţile se desfăşoară la Colegiul Naţional Pedagogic ,,Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca.

Dacă tot vine la cluj, Curaj are și alte activități aici – are programată o vizită la colegiul național „Emil Racoviță” mâine la ora 10 și face o conferință de presă la sediul Inspectoratului Școlar Județean, vineri la amiază.

În plus Curaj are la Cluj două întâlniri de lucru, cu inspectorii școlari și cu directorii din Consiliul Consultativ al Directorilor din opt județe din Transilvania –  Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj și Sibiu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu