Închide

Fostul ministru Dăianu vorbește la Cluj despre relația României cu zona Euro

Educaţie by Actual de Cluj - feb. 23, 2016 0 231

Fostul ministru Daniel Dăianu conferențiază la Cluj, joi.

Dăianu e acum membru al Consiliului de Administrație a Băncii Naționale a României și vine la Cluj la invitația Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, unde susține joi o prelegere – „Romania and Euro area: Myth vs.Reality”: România și zona Euro: Mit versus Realitate.

Conferința durează o oră și jumătate și are loc în sala 118 a FSEGA, de la ora 13.30.

„Pe un fundal geopolitic și instituțional extrem de complicat, România se confruntă cu nenumărate alegeri şi întrebări dificile, dintre care cea legată de aderarea la Zona Euro se desprinde prin importanță. Profesorul, dar și omul de bancă Daniel Dăianu, a publicat în revistele de specialitate și în  mass-media,  în ultimii ani,  o serie de articole şi analize pe teme legate de convertibilitate, convergență și adoptarea monedei Euro. Într-un stil dinamic şi angajant, textele domniei sale reprezintă un reper pentru cercetători, cadre didactice și studenți, dar și practicieni angajați în acest demers atât de important pentru România”, sună prezentarea prelegerii de mâine.

„Zona euro” reprezintă statele din Europa care au adoptat moneda unică Euro, un deziderat și al României de mai bine de un deceniu, dar cu perspective tot mai îndepărtate.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu