Închide

Ministrul Educației despre studenția la Cluj: a dat probe câte patru ore, a ajuns în internat de 21 de locuri

EducaţieTop News by Actual de Cluj - aug. 10, 2017 0 594

Ministrul Educației, Liviu Pop, se întoarce azi la Cluj, la nu mai puțin de 25 de ani de când se prezenta pe porțile universității „Babeș-Bolyai” ca să susțină examenul de admitere. Azi Liviu Pop rememorează vremea studenției sale la Cluj, pe vremea când admiterea la facultate era mult mai grea.

„Sunt absolvent al acestei universități”, spune Liviu Pop în sala Auditorium Maximum a universității „Babeș-Bolyai”. „În 1992 am venit și eu să dau admitere la această universitate, eram foarte mulți pe un loc. Am venit luni, am dat examen patru ore la algebră, miercuri alte patru ore la geometrie și am venit vineri și am dat încă o probă de patru ore la analiză matematică. Am intrat cu bursă și am stat la internatul liceului Unirea, 21 în cameră. Eram student cu bursă la facultatea de matematică”, a spus el.

Conform CV-ului său, Liviu Pop a absolvit facultatea de matematică și informatică a UBB în 1996, cu o licență în matematică. Ulterior a absolvit un masterat la universitatea „Vasile Goldiș” din Arad, după zece ani, un curs postuniversitar în informatică la Universitatea de Nord din Baia Mare în 2009 și un program de management al afacerilor interne în 2015 la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

Să mai spunem că azi la Cluj Liviu Pop s-a plâns de faptul că miniștrii Educației din România au mandatul cel mai scurt din Uniunea Europeană. „E o funcție cu mandatul cel mai scurt la nivelul UE. În ultimii 27 de ani, în medie, un ministru al Educației a stat în funcție șase luni, suntem pe primul loc din punct de vedere al mandatului”, a spus el.

Tags

Nici un comentariu

Scrie un comentariu