Închide

Ministrul de Externe al Ungariei: Îi invit politicos, ca să nu zic că îi somez, pe oficialii austrieci să îi primească în Schengen pe prietenii noștri români

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 02, 2023 0 145

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, aflat vineri la Timișoara, i-a „invitat politicos” pe oficialii austrieci ca în această toamnă să nu mai blocheze intrarea României în Schengen, potrivit HotNews.ro. Amintim că recent cancelarul și ministrul de Interne din Austria au anunțat că Viena se opune în continuare primirii României în spațiul european de liberă circulație.

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a făcut aceste declarații la Timișoara, într-o conferință de presă susținută alături de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Doresc să îi invit politicos, ca să nu zic să îi somez, pe prietenii noștri austrieci ca în această toamnă să nu blocheze din nou și să fie de acord cu aderarea prietenilor noştri români la spaţiul Schengen.Interesul național al Ungariei esta ca România să adere la spațiul Schengen în acest an. De la acel moment, vom avea zece noi puncte de trecere a frontierei și nu ar trebui să avem timpi de așteptare nicăieri de-a lungul graniței între cele două țări”, a declarat Peter Szijjarto.

Ministrul de Externe al Ungariei a spus că România este a treia cea mai importantă piaţă de export pentru Ungaria, „un loc preferat de investiții pentru capitalul maghiar” și există comunități naționale care trăiesc și locuiesc pe teritoriul celor două țări.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu