Închide

Ministrul apărării la Cluj: Armata angajează 6.400 în acest an. „România e cel mai important furnizor de securitate la Marea Neagră”

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 29, 2018 0 490

Ministrul Apărării Naționale spune la Cluj că armata va angaja mii de persoane în acest an.

Ministrul Mihai Fifor a venit în inspecție la Divizia 4 Infanterie Gemina din Cluj și spune între altele că a participat azi la un briefing cu toți comandanții de unități din componența diviziei, „am avut un dialog onest cu colegii ca să putem să avem acest portofoliu de probleme pe care colegii noștri le ridică (sic-n.red.)”.

Fifor spune între altele că Armata Română va angaja în acest an pe nu mai puțin de 6.400 de posturi, „un pas înainte după plecarea din sistem de anul trecut, am avut o ușoară debalansare. dintre acestea aproape 400 sunt pentru medici, 50 pentru psihologi”. „Suntem foarte mulțumiți că am putut cu sprijinul Parlamentului și guvernului să trecem prin guvern deblocarea posturilor”, a spus el.

În momentul de față România e una dintre puținele țări care îndeplinește toate cele trei cerințe pentru aliații NATO: alocarea de 2%, al doilea an consecutiv, „suntem prezenți în teatrele de operațiuni cu 700 de militari, în special în Afghanistan”, și, a treia, „ne-am îndeplinit țintele de capabilități pentru ce ne-am propus până acum. România e cel mai important furnizori de securitate la Marea Neagră, împreună cu Polonia asigurăm echilibrul flancului vestic”. Fifor detaliază: „nu e niciun secret pentru nimeni că după anexarea ilegală a peninsulei Crimeea în 2014 Federația Rusă continuă să se întărească în zona aceasta, suntem foarte atenți la toate aceste evoluții. România asigură cel mai important rol de descurajare și protecție în caz de nevoie”.

Pe acest fond Armata a încheiat în ianuarie un contract de 227 transportoare blindate, plus anul trecut contractul pentru un sistem de rachete și a lansat procedura pentru patru pachete multifuncționale. Dintre aceste transportoare blindate, adaugă el, cu excepția primelor 30 care se produc în Elveția, restul vor fi produse la Uzina Mecanică din București.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu