Închide

Ministrul Afacerilor Externe: România primește președinția Consiliului Europei peste 4 ani, reuniuni pot fi organizate și la Cluj

Internațional by Actual de Cluj - feb. 18, 2016 0 215

România primește președinția Consiliului European timp de patru ani iar o reuniune a acestui for ar putea fi organizată la Cluj.

Propunerea vine chiar de la ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, într-o emisiune la Realitatea TV. Președinția ajunge în România peste patru ani, dar organizarea trebuie să înceapă din timp, apreciază el.

„Anumiți pași s-au făcut. Trebuie să spun că apreciez ce a făcut predecesorul meu, Bogdan Aurescu, în această privință, dar timpul fuge foarte tare și mi-e teamă că trebuie să alergăm puternic în acești mai puțin de patru ani cât avem până acolo”, a spus șeful diplomației aseară la Realitatea TV.

Șeful diplomației a atras, de asemenea, atenția asupra pregătirii logistice, mai ales în localitățile din provincie, în vederea găzduirii unor reuniuni.

„Multe dintre reuniunile Consiliilor se realizează la Bruxelles, dar foarte multe, în deosebit cele informale, se organizează în țara care deține președinția. Deci, va trebui să vedem: avem capacitatea, inclusiv logistică, administrativă: săli de reuniuni, cu tot ce înseamnă dotările lor. Capitala dispune de mai multe mijloace. Dar este o oportunitate extrem de bună ca țara să fie cunoscută și în profunzimea ei și atunci trebuie să vedem: avem suficiente capacități pentru ca unele dintre reuniuni să le organizăm nu doar la București. (…) De ce nu la Iași, Galați, Constanța sau Cluj, Timișoara? Asta înseamnă foarte mult de lucru, pentru că nu se pot desfășura oricum”, a mai afirmat ministrul Afacerilor Externe, conform Agerpres.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare