Închide

Ministerul turismului: România dorește să promoveze în Germania oferte personalizate cu accent pe segmentul balnear și de sănătate

ActualitateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - apr. 06, 2022 0 86

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a propus, în cadrul unei întâlniri cu ambasadorul Germaniei, semnarea unui Memorandum de înţelegere pentru cooperarea bilaterală în domeniul turismului, cu scopul maximizării fluxurilor reciproce de turişti.

Conform unui comunicat remis miercuri AGERPRES, ministrul Turismului a primit marţi, 5 aprilie, vizita Dr. Peer Gebauer, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Federale Germania în România, prilej cu care au fost evidenţiate importanţa cooperării între cele două state, precum şi oportunităţile de intensificare şi extindere a parteneriatului bilateral.

„În ceea ce priveşte turismul, datorită numărului de vizitatori germani care sosesc anual în România, dar şi a prezenţei pe teritoriul naţional a unora dintre cei mai mari touroperatori cu acţionariat german, ministrul Cadariu a propus semnarea unui Memorandum de înţelegere pentru cooperarea bilaterală în acest domeniu, cu scopul maximizării fluxurilor reciproce de turişti. În acest sens, România doreşte să promoveze în Germania oferte personalizate, cu accent pe segmentul balnear şi de sănătate”, se menţionează în comunicat.

În cadrul dialogului, partea română a subliniat necesitatea reducerii deficitului comercial al ţării noastre în relaţia cu Germania.

„Printre măsurile avute în vedere au fost amintite: relansarea mecanismelor instituţionale de promovare a cooperării economice atât la nivel federal, cât şi de land, respectiv Consiliul de Cooperare Româno-German şi Comisiile Mixte cu landurile Bavaria, Baden Wurttemberg şi Hessa, precum şi intensificarea organizării de acţiuni de promovare economică – forumuri şi seminarii de afaceri cu participarea firmelor din ambele ţări”, se mai precizează în comunicat.

Criza din Ucraina a constituit un alt punct semnificativ pe agenda discuţiilor, ambasadorul german apreciind în mod deosebit angajamentul ferm al României de a acţiona ca furnizor de securitate pe flancul estic al NATO, cât şi modul exemplar în care ţara noastră a gestionat criza refugiaţilor din Ucraina, oferind asistenţă şi găzduire.

În context, referitor la firmele germane afectate de situaţia geopolitică actuală şi care doresc să îşi relocheze investiţiile, demnitarul român a subliniat că ţara noastră rămâne un partener solid, care oferă multiple posibilităţi şi cele mai avantajoase condiţii.

Germania este principalul partener comercial al României, deţinând o pondere de peste 20% din totalul exporturilor României.

În anul 2021, valoarea schimburilor comerciale bilaterale a fost de 35,15 miliarde euro, în creştere cu circa 14% faţă de 2020, din care exportul 15,34 miliarde euro (creştere cu 8%) şi importul 19,81 miliarde euro (creştere cu 18%).

Din punct de vedere investiţional, Germania se plasează în prezent pe locul 3, cu un capital social investit de 5,18 miliarde euro (11,2% din totalul investiţiilor străine) şi un număr de 24.230 societăţi mixte înregistrate în România.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu