Închide

Ministerul Sănătății și-a asumat o strategie pentru urgentarea lucrărilor la Spitalul Regional de Urgență din Cluj. Se dorește începerea șantierului în 2023 și finalizarea în 2027

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - feb. 23, 2022 0 277

Managerul de proiect din cadrul Ministerului Sănătății, Cristina Gafton, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă, că la nivel central s-a aprobat o strategie de accelerare a lucrărilor la Spitalul Regional de Urgență care prevede ca șantierul să înceapă în 2023 iar obiectivul să se finalizeze în 2027. Investiția pentru realizarea spitalului din Cluj este de 540 de milioane de euro iar finanțarea va fi făcută din Programului Operațional Regional.

 

”Avem studiul de fezabilitate aprobat, inclusiv acordul de mediu, proiectul fiind fazat în două etape. Acum ne aflăm în faza finală a licitației pentru proiectare și sperăm ca până la sfârșitul acestei săptămâni să fie selectat câștigătorul proiectării, iar dacă nu sunt contestații să semnăm contractul în luna martie. La licitația de proiectare s-au înscris 8 consorții internaționale cu un total de peste 50 de firme. Proiectarea va dura 12 luni. Proiectul total al Spitalului Regional de Urgență Cluj are o valoare totală de 540 de milioane de euro”, a declarat managerul de proiect, Cristina Gafton, citată de cluj24.ro.

Ce prevede proiectul Spitalului Regional de Urgență din Cluj

Spitalul Regional de Urgență Cluj se va întinde pe o suprafață de peste 150.000 mp, va avea 7 etaje, din care 2 subterane, o capacitate de 849 de paturi, din care 81 de ATI. Obiectivul va fi deservit de un helipot legat cu un lift de o sală de operație pentru cazurile care necesită intervenții urgente. Noul spital va avea și o unitate de mari arși, cu 12 paturi.

Spitalul este deservit de 1400 de locuri de parcare, din care peste 450 de locuri vor fi amenajate în subteran. De asemeena, va avea instalate 9600 de panouri fotovoltaice.

Chestuielile anuale sunt estimate la 81,5 milioane de euro pe an în spital urmând să lucreze circa 3.100 de persoane.

În primul an de funcționare, sunt estimate 45.000 de cazuri de internare continuă, 200.000 de urgențe și 260.000 de servicii ambulatorii.

În zona spitalului este prevăzută o stație a viitorului metrou, iar pentru acces se va construi un pasaj suprateran, cu un sens giratoriu, pentru a nu bloca DN1 E60.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu