Închide

Ministerul Apărării angajează soldați profesioniști, zeci în Cluj, aproape 1.700 în țară

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 20, 2022 0 123

Ministerul Apărării angajează soldați profesioniști, zeci în Cluj, aproape 1.700 în țară.

Centrul Militar Zonal Cluj a anunțat azi că face recrutări pentru soldați și gradați profesioniști, o serie suplimentară în acest an care numără 158 de locuri doar în Cluj, 1.695 în total în țară. Candidații trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire şi cel mult 45 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire, să fie absolvenți cel puțin ai primilor doi ani de studiu din învățământul secundar superior, să aibă permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C, eliberat de către autorităţile române – doar pentru arma ”auto” sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma ”geniu”.

Candidații se pot înscrie până în 24 octombrie. Pentru candidaţii cu domiciliul în judeţul Cluj, înscrierea se face la sediul Biroului Informare-Recrutare, unde actul necesar pentru înscriere este cartea de identitate. În momentul înscrierii, candidații vor putea consulta lista cu locurile scoase la concurs și vor primi informații suplimentare legate de pașii pe care îi au de urmat în procesul de recrutare și selecție.

Candidații înscriși vor fi planificați pentru susținerea probelor și vor fi anunțați telefonic de către personalul recrutor înainte de susținerea acestora. Selecția aptitudinală generală constă în parcurgerea unei probe psihologice, a unei probe sportive și susținerea unui interviu de evaluare finală.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare