Închide

Militarii fac angajări în Cluj: zeci de posturi scoase la concurs

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 31, 2019 0 338

Militarii fac angajări în Cluj: sunt zeci de posturi scoase la concurs pentru cei care vor o carieră în serviciul militar, ca rezerviști voluntari.

Ministerul Apărării Naționale deschide mâine procesul de recrutare și selecție a rezerviștilor voluntari, iar în Cluj sunt disponibile câteva zeci de posturi.
Rezerviştii voluntari reprezintă personalul selecţionat pe baza de voluntariat, care consimt pe bază de contract individual cu durata determinată să încadreze funcţii în statele de organizare ale unităţilor militare. Statutul de rezervist voluntar oferă posibilitatea de a face parte din Forţele Armate Române fără a renunţa la cariera şi statutul deja dobândite în viaţa civilă, după cum arată MApN.

Pentru înscrierea în procesul de recrutare şi selecţie, candidaţii se vor prezenta la sediul Centrului Militar Zonal din piața Avram Iancu (foto în fundal), ca să completeze o cerere, cu un act de identitate în original și copie, certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii cererii, acte de studii şi alte documente care atestă alte competenţe dobândite, în originalşi în copie, permisul de conducere, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care
candidează presupune conducerea tehnicii specifice, și respectiv livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

În Cluj sunt disponibile un număr de 64 posturi pentru soldaţi sau gradaţi profesionisti rezervişti voluntari, patru posturi de subofițeri rezervişti voluntari şi două posturi pentru maistri militari rezervişti voluntari.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu