Închide

Cod galben de instabilitate atmosferică la Cluj

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 31, 2019 0 253

Cod galben de instabilitate atmosferică de astăzi în zona de vest a Clujului, dar și în alte zone din țară, avertizează astăzi Administrația Națională de Meteorologie.

Avertismentul de fenomene meteo instabilie e valabil de azi la ora 13 până mâine seară, la ora 23, interval în care  îndeosebi după-amiaza și noaptea vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 litri pe metrul pătrat și izolat 40 litri pe metrul pătrat.

În plus în după-amiaza zilei de azi disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, în regiunile vestice, sudice, sud-estice și izolat în restul teritoriului. Local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea continentală va fi caniculă.

Totodată în zonele de munte, precum și în Crișana, Banat, jumătatea de nord a Munteniei și a Olteniei, local în Transilvania și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu