Închide

Mii de oameni fără mască la un concert în Sala Polivalentă din Cluj, într-un moment în care județul înregistrează cele mai multe cazuri de Covid-19 din țară. Șef DSP: Nu sunt fericit, poate era bine să fie amânat evenimentul

ActualitateSănătateTop News by Catalin Suciu - sept. 20, 2021 0 765

Imagini îngrijorătoare din Sala Polivalentă din Cluj, unde sâmbătă seara s-a ținut un concert cu mii de oameni. Pe scenă au urcat Boney M, The Show–a tribute to ABBA, Gazebo, Joy, FR David și Eruption.

Imaginile relevă faptul că cei mai mulți participanți nu purtau nici mască. Județul Cluj înregistrează de câteva zile cele mai multe cazuri noi de Covid-19 din România și se află deja în scenariul galben, după ce incidența a trecut de 2 cazuri la mia de locuitori.

Organizatorii susțin că au respectat legea și anume că s-au vândut bilete pentru doar 70% din capacitatea sălii, iar accesul a fost permis doar pe baza unui test antigen negativ (din ultimele 24 de ore), un test PCR negativ (din ultimele 72 de ore) sau persoanelor cu certificatul de vaccinare sau persoanelor care au suferit de COVID și se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

DSP Cluj a declarat pentru actualdecluj.ro că poate oferi doar recomandări în situații de acest fel și nu avea putere decizională.

Medic epidemiolog Mihai Moisescu, director DSP Cluj:

„Legea spune foarte clar că este permisă organizarea pe baza unor măsuri, precum accesul celor vaccinați, testați, trecuți prin boală, dar se recomandă și purtarea măștii. Nu pot interveni în lege eu. Personal, dacă mă întrebați, eu nu sunt bucuros.  Eu am spus și la o altă ședință, când se organiza un mare eveniment, că nu ar fi oportună organizarea pe suprafața aceea calculată, fiindă la primul acord de muzică se vor buluci oamenii. Momentan noi suntem pe un trend ascendent, ne umplem spitalele. Poate era mai bine să se amâne acest eveniment de sâmbătă”

Eveniment similar, anulat la București

Un eveniment similar de pe Arena Națională a fost anulat Spre deosebire de Discoteca ’80 de la Cluj-Napoca, evenimentul Forever Hit, care urma să aibă loc sâmbătă pe Arena Națională din București, a fost amânat pentru 2022, notează Libertatea,  „deoarece incidența în București a trecut de 1 la mie”. În plus, unii artiști veneau din țări pe care România le consideră „roșii”. Organizatorii au scris pe pagina oficială de facebook că

„Este o situatie care pune în pericol sănătatea umană, integritatea sau sănătatea fizică, o situație care poate genera prejudicii dintre cele mai grave și pentru care Forever Hit nu poate să-și asume răspunderea.”

foto: Discoteca80/facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare