Închide

„Metroul” Clujului, ping-pong între Aurelia Cristea și Emil Boc

ActualitateAdministrațiePolitica by Cosmina Fernoaga - mart. 10, 2016 0 678

Candidata PSD la Primăria Cluj Napoca, Aurelia Cristea îl acuză pe primarul Emil Boc că în fiecare campanie electorară lansează proiecte fantasmagorice: monorail, linie de tramvai extinsă, iar acum metrou – care nu au nici o susținere financiară, într-o perspectivă apropiată. „Infrastructura de care dispunem nu mai poate prelua tot traficul care a fost generat de dezvoltarea aceasta haotică de care am avut parte în Cluj Napoca, în ultimii ani, sub mandatul administrației Boc. S-au dat autorizații de construire pentru zone fără infrastructură, iar situația nu are cum să se îmbunătățească dacă avansăm proiecte pentru care noi nu avem soluții financiare, care n-au fost incluse nici în Masterplanul național de dezvoltare și nici în Planul local de mobilitate urbană. Cu alte cuvinte, dacă Metroul nu a fost inclus în aceste strategii de dezvoltare, n-are rost să discutăm despre el, cel puțin nu mai devreme de 2030. Datoria Primăriei este să se raporteze la realitate și să găsească soluții care să poată fi implementate astăzi, nu peste 20 de ani”, a subliniat Cristea. În opinia sa cea mai bună soluție pentru fluidizarea traficului stă în crearea unui sistem de parcări inteligente, precum și în îmbunătățirea sistemului public de transport în comun. Ea a adăugat că se impune o dezbatere publică adevărată pe marginea Planului local de mobilitate urbană și că o simplă afișare pe site-ul Primăriei nu reprezintă mare lucru.

Cum se apără Boc 

Emil Boc, care se luptă din partea PNL pentru un nou mandat de primar, a precizat că nu din vina sa a fost pus în discuție proiectul Metroului. Subiectul a fost abordat în cadrul discuțiilor pe care primarul le-a inițiat pe rețeaua de socializare Facebook. „Am fost întrebat de un clujean despre acest proiect. Sigur,  nu-l vom neglij nici pe acesta, dar eu am subliniat în mod clar că nu putem lua acum o decizie în privința unui astfel de obiectiv pentru că este mult prea costisitor. Îl vom studia în timp, să vedem dacă este fezabil, dar am explicat că prioritatea noastră acum este să rezolvăm centura de Sud, prin Făget. Pentru acest lucru avem nevoie, de asemenea, de sprijin de la Guvern. Asta am spus.  Nu aveam cum să avansez proiectul Metroului, pentru că știu că nu a fost inclus în Planul de mobilitate urbană”, a comentat Boc.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.