Închide

Medicul care a recomandat renunțarea la citostatice împotriva cancerului vorbește despre viață și moarte la Berăria Culturală. „Lenevia minții este boala care dezumanizează omul”

Actualitate by Mihai Prodan - mart. 15, 2016 0 599

Medicul clujean care a iscat un întreg scandal atunci când le-a recomandat colegilor săi medici să nu mai prescrie citostatice bolnavilor de cancer la gât ori cap, Teofil Lung, vorbește mâine despre viață și moarte, la a 51-a ediție a Berăriei Culturale.

Teofil Lung e medic la clinica de chirurgie maxilo-facială de la UMF Cluj și vorbește mâine la Berăria Culturală despre viață și moarte, dar își și lansează cartea, „Nedumeririle bunului simț”, apărută la editura Școala Ardeleană. n cartea sa, profesorul Teofil Lung face o pledoarie pentru trezirea omului la realitate. „Iar schimbarea omului trebuie să vină prin activarea minții, a gândului și a imaginației. Lenevia minții este boala care dezumanizează omul. Numai cugetând putem aspira la adevăr”, spune el.

Dezbaterea de mâine are loc în fosta fabrică de bere a Clujului, de la ora 19.

Amintim, Teofil Lung a iscat un întreg tărăboi între pacienți și medicii oncologi, după ce le-a recomandat colegilor săi să nu mai prescrie tratamente citostatice împotriva cancerului. „Am un mesaj către colegii medici, pentru că fenomenul este, deja, unul cronic, sunt sute de cazuri. Medicii la care se prezintă pacienţii au învăţat în şcoală şi au imprimat în mintea lor de medici ideea că în secolul XXI cancerul se rezolvă cu chimioterapie şi cobaltoterapie. Fac o mică biopsie pacientului şi îl trimit spre aceste terapii. Sunt sute de cazuri care au trecut prin aceste faze şi nu au niciun rezultat. Mesajul meu vine spre aceşti colegi medici, că acest cancer de cap şi gât nu reacţionează nici la chimioterapie, nici la cobaltoterapie, indiferent cât sunt de performante”, spunea Lung în 2013. „Să ştie pacienţii că foarte multe forme de cancer noi le putem vindeca în proporţie de sută la sută. Sunt situaţii în care aceste cancere, prin terapie chirurgicală bine dirijată, se vindecă în totalitate, fără chimioterapie sau cobaltoterapie. Îi rog pe colegii mei medici să renunţe la aceste idei de a face terapiile acestea”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
  • Articole similare