Închide

Medicamentele din viitoarea fabrică Stada din Turda vor ajunge pe 130 de pieţe internaţionale

Economie by Actual de Cluj - mart. 16, 2023 0 153

Fabrica de medicamente a germanilor de la Stada, care este în construcţie în prezent la Turda, judeţul Cluj, va produce medicamente care vor fi distribuite pe 130 de pieţe unde activează grupul german. Primele cutii de medicamente se estimează că vor ieşi din fabrică în octombrie 2024, după o investiţie de circa 65 milioane de euro.

„Facilitatea de la Turda va fi cea mai nouă şi cea mai mare facilitate de producţie din grupul Stada şi produsele pe care va scrie «fabricat în România», în Turda, vor fi distribuite în 130 de pieţe“, a spus Mihai Fugarevici, general manager al Stada România, pentru Ziarul Financiar.

Potrivit acestuia, atunci când fabrica va începe să producă la capacitate maximă, unu din patru europeni va avea o cutie de medicamente produsă în fabrica aflată în construcţie acum în Cluj.

Grupul Stada este unul dintre cele mai mari companii farma­ceu­tice din Germania şi a intrat pe piaţa ro­mâ­nească printr-o sub­si­diară în anul 1992. Compania este prezentă în 120 de ţări, având 20 de fabrici. În România, prezenţa Stada include sediul din Bucureşti, un laborator de testare a produselor în Timişoara, dar şi un depozit de medicamente, tot în Timişoara. Anul trecut compania a anunţat o investiţie de peste 50 milioane de euro într-o nouă fabrică de medicamente, amplasată la Turda, lângă Cluj Napoca, una dintre puţinele investiţii în producţia locală de medicamente din ultimii ani. Din suma totală investită la Cluj, 21 de milioane de euro vin din ajutor de stat.

Este prima fabrică de medicamente construită de la 0 în România de către o companie internaţională, arăta recent Fugarevici. ”Am ales Turda pentru că este o localitate situată în inima unei regiuni cheie pentru Grupul Stada. Este aproape de depozitul nostru din Timişoara, aproape de unităţile de producţie din Serbia, precum şi de laboratorul nostru de testare ce deserveşte întreg grupul Stada la nivel global”, a arătat el.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu