Închide

Medic specialist la Infecțioase susține concert de chitară la Muzeul Etnografic

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 21, 2023 0 460

Concert de chitară la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj, marți 4 aprilie.

E vorba de concertul ”Teodora Iacob & The White Notes”, programat la ora 19 în ziua menționată în sala Reduta a muzeului, din centrul Clujului, de pe strada Memorandumului. Artiștii serii vor fi Teodora Iacob la chitară și voce, Rareș Munthiu – vioară, Raul Lenart – contrabas, Răzvan Rotiș – tobe.

Teodora Iacob este medic specialist la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj, spitalul care a tratat cele mai multe și mai grave cazuri de infecție cu coronavirus în pandemie. ”Te lupți cu ceva ce nu vezi, o lume ultramicrosopică. De multe ori, inteligența microorganismelor depășește sistemele noastre de tratament. Încercăm să venim cu soluții subversive, să le păcălim să nu se mai lege de receptor. Dar întotdeauna găsesc un mecanism adaptativ și reușesc să ne șunteze, să ne ocolească. E o luptă care nu se va încheia niciodată. Această pandemie a resetat toată medicina cu care am fost obișnuiți până acum”, spunea recent Teodora Iacob într-un articol publicat de PressOne. ”Am fost pusă în fața unor alegeri pe care n-aș fi vrut să le cântăresc niciodată. Ce faci când ai 9 ambulanțe în fața ușii? Cu persoane care erau toate în situații critice. Pe cine introduci primul în triaj, să vezi dacă-l internezi sau îl trimiți înspre un serviciu de terapie intensivă. E foarte dureros pentru un medic să aleagă pe criterii de vârstă sau unele legate de șansele de supraviețuire”.

Teodora Iacob / foto via pressone.ro

Dar este și cantautoare, solistă vocală şi instrumentistă la chitară și chitară bas, care abordează stilurile indie folk, blues, jazz si rock. Până în prezent are lansate două albume: primul ”Efecte speciale” pe care compune muzică pe versuri de Dinu Olărașu, Tudor Runcanu şi Adrian Ivanițchi, iar al doilea – ”Efecte Secundare” care este de fapt primul album reorchestrat în variantă simfonică alături de o orchestră de cameră.

Rareș Munthiu a început studiul viorii la vârsta de 7 ani și este absolvent al Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Pe lângă studiul muzicii clasice, a cochetat și cu jazzul, activând în formația ”The Jazz Basement”, cu care a obținut Premiul pt Compoziție și Aranjament la Festivalul de Jazz de la Sibiu. În prezent, este concertmaestru al Orchestrei Operei Române din Cluj.

Raul David Lenart este contrabassist angajat al Orchestrei Operei Române din Cluj.

Răzvan Rotiș se laudă cu numeroase premii olimpice câştigate la secţiunea percuţie în timpul liceului, cât şi cu studiile la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, dar și ca tobosar în diferite trupe. Biletele costă 30 de lei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu