Închide

”Marele jaf al tramvaiului”, un film sârbesc cu contribuție românească, ajunge de vineri pe marile ecrane din România, în Cluj e programat în două cinematografe centrale

Cultură by Actual de Cluj - apr. 11, 2024 0 92

”Marele jaf al tramvaiului”, un film sârbesc cu contribuție românească, ajunge de vineri pe marile ecrane din România, în Cluj e programat în două cinematografe centrale.

Lungmetrajul ”Marele jaf al tramvaiului / The Great Tram Robbery”, semnat de regizorul sârb Slobodan Šijan, producție cu participare românească, are premiera în cinematografele din România mâine. De vineri, filmul va rula la București în Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Europa, Cinema Union, în Bistrița la Centrul Cultural Dacia, Botoșani la Cinema Unirea, în Cluj-Napoca la Arta și Victoria, Constanța, Iași, Pitești, Sibiu, Sfântu Gheorghe și Timișoara.

Filmul se bazează pe povestea reală a lui Boško Tokin, primul autor de filme din Balcani și primul din lume care ajuns la închisoare din acest motiv. Tokin a regizat primul film de avangardă din Balcani, film neterminat și pierdut în mod misterios. ”Marele jaf al tramvaiului” este o comedie neagră despre optimismul unui artist care sfida cu succes perioada neagră a Balcanilor.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare