Închide

Marea migraţie. Clujul, unul dintre cele mai afectate judeţe

Sinteză știri naționale by Actual de Cluj - sept. 09, 2018 0 885

Peste 82.000 de locuitori din Bucureşti au plecat în ultimii cinci ani în străinătate, Capitala fiind zona care a pierdut cei mai mulţi locuitori prin emigraţie în pe­rioa­da 2012-2016, arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Institutul Naţional de Statistică. Clujul este unul dintre cele mai afectate judeţe.

În total, municipiul Bucureşti şi alte patru judeţe – Prahova, Iaşi, Constanţa şi Cluj – au rămas fără 215.000 de locuitori în intervalul analizat (acestea fiind cele mai recente date disponibile la nivel regional), cifra reprezentând 24% din totalul celor peste 907.000 de locuitori care au emigrat din România în perioada 2012-2016. „Tendinţa de a pleca în străinătate este în creştere, cred că în ultimii ani numărul de emigranţi s-a triplat faţă de cât raportează statisticile”, a explicat Cristina Săvuică, directorul general al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar Lugera.

Ştirea AICI

Citeşte şi:

Migrația, sindromul „Case noi în locuri pustii” și criza forței de muncă. Banca Mondială: „exodul creierelor poate avea consecinţe serioase asupra dezvoltării României”

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare