Închide

Marea dezamăgire ”U” Cluj

OpinieSport by Catalin Suciu - oct. 08, 2018 0 639

10 partide și locul 8 e bilanțul Universității în liga a doua, într-un sezon în care și-a propus promovarea în Liga 1.

Buget există, condiții de pregătire sunt, lotul e peste nivelul mediocrității eșalonului secund. 1-1 s-a terminat partida cu Geto-Dacica, una dintre formațiile modeste ale ligii secunde. Dincolo de greșeala de portar, rămâne, însă, jocul fără noimă pe care îl etalează Universitatea.

Și nu de-acum, ci de la începutul sezonului. Un singur meci convingător a avut U Cluj în 10 etape, victoria cu 3-0 cu Energeticianul, de pe teren propriu. N-a excelent nici în prima etapă, cu Metaloglobus și n-a dat impresia în nici o partidă că poate câștiga fără emoții punctele. A pierdut în toate deplasările fără drept de apel și s-a salvat la Mioveni, când a scos o remiză, 1-1, cu foarte mult noroc. A pierdut cu ASU Poli Timișoara, unde lotul e format preponderent din jucători care vin din liga a III-a.

N-a contat la Pitești, unde a fost pusă la punct ușor de FC Argeș.

A condus-o pe Petrolul cu 3-0 și-a tremurat în ultimele secunde. N-a fost în stare să câștige cu Geto-Dacica.

Orice partidă pe care o joacă U Cluj e chinuitoare sau,  vorba antrenorului, ”foarte grea”. Așa să arate o candidată la promovare?

În jocul Universității nu există nici o idee care să poată fi percepută, fie și de ochii chibiților. Nimic. Un chin general numit fotbal. Faze întâmplătoare, hazard, dezorganizare. Aștepți etapă de etapă să vezi ceva în plus, un meci solid. Nu vezi nimic. Multe strigăte de pe bancă spre teren, dat din mâini și câteva înjurături printre dinți, care denotă neputință.  Două erori a făcut conducerea, dar mai e timp să le îndrepte. Una, cel puțin. Prima ar fi că n-a adus cel puțin doi fundași centrali buni, iar echipa stă doar în Cordoș și Abrudan. Lucrurile se pot schimba în iarnă.

A doua pare de neînțeles, cea legată de banca tehnică. Fiindcă atunci când lucrurile nu merg, se cade o schimbare. Mergând etapă de etapă cu același antrenor, Universitatea se scufundă și va sfârși în mediocritate, nu va promova. Dacă se tot insistă pe ideea de continuitate, atunci s-ar cădea să se anunțe public că obiectivul nu este revenirea imediată în Liga 1, ci mai târziu. Când? Vom vedea.

Păstrarea lui Falub în ciuda tuturor evidențelor pare de neînțeles. Conducerea a avut cel puțin două momente oportune să-l schimbe. N-a vrut? Atunci foarte bine, să se schimbe și obiectivul. În zece partide, oricine își poate da seama, cu atât mai mult Ioan Ovidiu Sabău, că jocul Universității e o păcăleală. Păcat. Așa se mai irosește un an acolo unde fotbalul nu contează cu adevărat, decât pe plan sentimental.

 

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare