Închide

Marcel Iureș joacă pe scena Teatrului clujean într-o piesă regizată de Tompa Gábor

ActualitateCulturăFestivalFilmTeatruTop News by Cosmina Fernoaga - iun. 09, 2019 0 1070

Premieră de zile mari, așteptată din toamnă la Teatrul Național din Cluj. Cunoscutul regizor Tompa Gábor (directorul Teatrului Maghiar de Stat) pune în secenă piesa „Furtuna”, de W. Shakespeare.  Pentru rolul principal a fost ales celebrul actor Marcel Iureș – care a fost premiat, aseară, în cadrul Galei Festivalului Internațional de Film „Transilvania” (TIFF), pentru întreaga sa activitatea din cinematografie și teatru. Iureș a devoalat chiar el că lucrează intens în această perioadă cu echipa de actori de la Teatrul Național din Cluj, sub atenta coordonare a regizorului maghiar Tompa Gábor.

„Execelent, totul e excelent. E o formă de fericire, nu? E chiar o formă mare de fericire. Dacă ea poate să aibă mai mic, mai mult. Are gradaţii. Toate nebuniile pe care le-am avut la 28 de ani, le-am consumat aici, le-am trăit aici, la Cluj. Mai urmează una, în toamna aceasta, încă un Shakespeare. Tot aici am făcut primul Shakespeare. O parte din moleculele mele, din corpul meu, sunt datoare acestui oraş, acestui public, universitarilor, medicilor, profesorilor şi oamenilor din Cluj. Vă mulţumesc din toată inima”, a spus Marcel Iureş, după ce i-a fost înmânat Premiul de Excelență TIFF 2019, citat de ziuadecj.ro.

Piesa „Furtuna”, de W. Shakespeare, în regia lui Tompa Gábor va avea premiera în septembrie, 2019, potrivit site-ului oficial al Teatrului Național din Cluj. Din distribuție fac parte următorii actori:

Prospero: MARCEL IUREȘ 

Miranda: Sânziana Tarța 

Ariel: Anca Hanu 

Caliban: Cristian Grosu 

Sycorax: Miriam Cuibus 

Iris: Elena Ivanca 

Ceres: Romina Merei 

Juno: Angelica Nicoară 

Alonso, Regele de Napoli: Ioan Isaiu 

Sebastian, fratele lui Alonso: Mihai-Florian Nițu 

Antonio, fratele lui Prospero: Cătălin Herlo 

Ferdinand, fiul lui Alonso: Matei Rotaru 

Gonzalo: Petre Băcioiu 

Adrian: Dan Chiorean 

Francisco: Cristian Rigman 

Trinculo: Adrian Cucu 

Stephano: Radu Lărgeanu 

Căpitanul: Cristian Rigman 

decorul și costumele: Carmencita Brojboiu 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.