Închide

Marcel Ciolacu, desemnat premier de președintele Klaus Iohannis

ActualitatePoliticaSinteză știri naționaleTop News by Actual de Cluj - iun. 13, 2023 0 196

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că îl desemnează pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru funcția de premier, relatează g4media.ro Președintele a venit la declarații împreună cu Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Varujan Pambuccian, dar nu și cu liderul UDMR, Kelemen Hunor. Acesta este un nou indiciu al faptului că UDMR ar putea părăsi coaliția de guvernare.

Președintele Klaus Iohannis a avut, marți, consultări cu șefii partidelor politice, la Palatul Cotroceni. De remarcat că liderii PSD și PNL au intrat împreună cu reprezentantul minorităților de la ora 12.00, în timp ce UDMR a intrat separat de la ora 12.30. Iohannis nu a dat mâna cu reprezentanții UDMR, USR și AUR.

Ora 14.00: Klaus Iohannis anunță premierul:

”E potrivit să fac câteva remarci scurte. Coaliția de guvernare a decis acum un an și jumătate să funcționeze pe un mod nou, cu o schimbare a premierilor. Acest model a funcționat foarte bine și sunt încredințat că va funcționa și în continuare.

L-am avut premier pe Nicolae Ciucă cu miniștrii din partidele care au fost în coaliție. România a trecut cu bine prin mai multe crize: energie, inflație. Avem creștere economică și toate sunt rezultatul unei munci intense.

Faptul că azi ne găsim aici arată un nou nivel de implicare și seriozitate la nivelul coaliției de guvernare. Românilor li s-a promis stabilitate și au primit stabilitate.

În acest condiții cred că nu este nicio surpriză, dar acum desemnez pentru poziția de prim-ministru al României pe domnul Marcel Ciolacu, pe care îl invit să formeze un guvern al coaliției. Să continue munca serioasă și eficientă a coaliției cu acest nou guvern. Vă doresc mult succes în negocierile pentru formarea guvernului și vă aștept pentru depunerea jurământului”, a transmis Iohannis, citat de g4media.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu