Închide

Csoma Botond: Noi nu dorim să ieşim de la guvernare, dar suntem împinși în afara guvernării

ActualitatePoliticaSinteză știri naționale by Actual de Cluj - iun. 13, 2023 0 202

Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, a declarat luni că nu există niciun motiv obiectiv pentru care ar putea renunţa la Ministerul Dezvoltării. Noi nu dorim să ieşim de la guvernare, vom fi împinşi în afara guvernării, a spus el, citat de g4media.ro

Despre faptul că PSD îşi doreşte ministerul Transporturilor cu orice preţ, Botond a răspuns că aceasta e bucătăria internă a PSD şi nu poţi să aduci o chestiune din bucătăria internă din bucătăria unui partid la rangul de problemă a coaliţiei.

Csoma Botond a precizat la Prima News că UDMR a luat o decizie şi această ofertă cu care s-a venit, să preia Fondurile Europene şi Energia, nu o pot accepta.

”Noi am spus că cel mai bine ar fi să respectăm protocolul semnat în 2021, ar fi un semnal bun şi pentru societate, politicienii îşi respectă cuvântul. Credem că există o listă de încredere faţă de clasa politică şi dacă nu respectăm acest protocol credem că această listă de încredere se va amplifica. (..) Noi credem că am performat la acele ministere pe care le-am condus. Nu vedem ce s-a schimbat din punct de vedere politic faţă de 2021 cînd acel acord a fost semnat”, a spus Botond.

Despre faptul că PSD îşi doreşte ministerul Transporturilor cu orice preţ, Botond a răspuns: ”Asta e bucătăria internă a PSD, este problema lor internă, dacă există. Nu poţi să aduci o chestiune din bucătăria internă din bucătăria unui partid, referitoare la o persoană ca să o pui la rangul de problemă a coaliţiei”.

Întrebat dacă ar renunţa UDMR la ministerul Dezvoltării, Csoma Botond a spus: ”Sigur nu vom renunţa, nu există niciun motiv obiectiv pentru care am putea renunţa la min dezvoltării. Noi nu dorim să ieşim de la guvernare, vom fi împinşi în afara guvernării”, relatează g4media.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu