Închide

Marcel Boloş: Până la finalul lunii, România trebuie să depună prima cerere de plată în PNRR, în valoare de 3 miliarde de euro

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mai 22, 2022 0 163

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunţat că, până la finalul lunii mai, România trebuie să depună prima cerere de plată în PNRR, în valoare de 3 miliarde de euro, anunță News.ro.

Boloş a declarat, duminică, la Digi24, că luni vor fi transmise Comisiei Europene documentele necesare pentru cei 3 miliarde de euro.

„Suntem în plin proces de pregătire a primei cereri de plată pe care România o poate pune până la sfârşitul lunii mai. Avem o serie de condiţionalităţi la care lucrăm. Toate ministerele de linie, coordonatorii de reformă au avut de încărcat în platforma specială care există la nivel naţional toate documentele necesare pentru a face dovada că am închis capitolele aferente anului 2021. În weekend ministerul lucrează la  verificarea documentelor depuse şi în cursul zilei de luni suntem în măsură în care să transmitem în platforma Comisiei Europene aceste jaloane pe care le aveam de îndeplinit şi apoi etapele procedurale pe care le aveam de parcurs, încât până marţi, 31 mai, să putem să depunem cererea de plată cu o valoare de 3 miliarde de euro”, a explicat Boloş.

Întrebat dacă suntem în grafic cu PNRR-ul, Marcel Boloş a precizat că „suntem la început de drum”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu