Închide

Manifest la TIFF: „Producția virtuală poate să eficientizeze producția de film”

Cultură by Actual de Cluj - mai 23, 2019 0 56

Cum transformările digitale și tehnologiile momentului influențează mobilitatea publicului și modul în care acesta comunică, în a treia ediție a programului InfiniTIFF, de la ediția din acest an a festivalului de film Transilvania de la Cluj.

Programul include infiniTIFF Summit, o conferință de jumătate de zi despre producția virtuală si viitorul muncii, și infiniTIFF Workshop. Programul urmărește să stimuleze antreprenoriatul clujean în direcția producției virtuale pentru film, jocuri video, animație și tehnologie audiovizuală și caută să exploreze nevoile și aspirațiile principalilor actori locali implicați în producția audiovizuală. Pentru o jumătate de zi, în 2 iunie, antreprenori vizionari, factori decizionali din artă, cultură și mediul academic din Cluj, vor explora oportunități antreprenoriale și forme de colaborare interdisciplinară în producția audiovizuală. Rezultatul va fi Manifestul infiniTIFF, un document cu direcții de acțiune clare pentru autorități, creativi și antreprenori, care va fi prezentat și supus dezbaterii publice la infiniTIFF Summit.

Programat pentru 6 iunie, la Centrul de conferințe Platinia, infiniTIFF Summit se adresează profesioniștilor din cinematografie, business, IT, tehnologie și design. Printre invitații speciali ai conferinței se numără Guido van Nispen, editorul think-tank-ului Silicon Valley i4j, Jean-Colas Prunier, fondator PocketStudio și expert mondial în dezvoltare de software pentru producția de filme digitale, Mikael Windelin, producător independent și specialist VFX, Hermione Flynn și David Bennet, fondatori Mimic Production și pionieri în industria 3D. „Producția virtuală poate să eficientizeze producția de film din punct de vedere financiar, dar și al conținutului, iar crearea rețelelor locale dinamice este vitală pentru a putea derula proiecte majore internaționale. E nevoie ca cinematografia, jocurile video și tehnologia să abordeze noi moduri mai eficiente de a colabora. infiniTIFF Summit își asuma rolul de platformă în care, cu ajutorul expertizei internaționale majore de care fiecare invitat se bucură, aceste direcții pot fi discutate, iar soluțiile pot fi găsite împreună. În plus, printr-un forum de pitching deschis, orice antreprenor, freelancer, cercetător sau creativ din domeniul audiovizual va dispune de șansa de a prezenta produse, servicii, abilități sau nevoi specifice”, arată reprezentanții festivalului de film de la Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Tags