Închide

Mănăștur: gunoi menajer pe mașină pentru că șoferul n-a parcat-o cum trebuie. Cum faci când vii în vizită pe cea mai aglomerată stradă a Clujului

ActualitateTop News by Mihai Prodan - dec. 19, 2016 0 994

De-ale Mănășturului: pe cea mai aglomerată stradă din oraș, Mehedinți, un șofer care și-a parcat mașina pe trotuar s-a trezit cu o pungă de gunoi menajer aruncată pe capotă.

S-a întâmplat ieri pe strada Mehedinți, unde penuria de locuri de parcare e cronică. Autorul fotografiei publicate pe Facebook, Ciprian Ghib, spune că șoferul lăsase un număr de telefon pe bord, ca să fie sunat dacă e nevoie să mute mașina. „Mașina chiar avea un număr de telefon în parbriz”, spune el pentru actualdecluj.ro. „Bănuiesc că pe urmă tot gunoiul a ajuns pe trotuar”.

Ciprian Ghib era ieri în vizită la o rudă ce locuiește pe strada Mehedinți – un caz tipic, pe această stradă locuiesc mii de persoane iar vizitatorii care vin cu mașinile au probleme mari în a găsi locuri de parcare. Ghib locuiește în Florești iar când vine pe Mehedinți lasă mașina la distanță apreciabilă de Mehedinți. „Acolo sunt probleme cu parcările”, spune el. „Eu niciodată când merg să stau nu îmi las mașina pe acolo. Când vin o las la Billa în parcare, pe Calea Florești, mai ales dacă stau peste noapte, sau în piața Ion Meșter, sunt câteva zone unde nu sunt parcări cu abonament, sau magazine deschise duminica”.

Să mai spunem că astfel de incidente nu sunt izolate pe strada Mehedinți: în urmă cu trei ani, în aceeași zonă a străzii, roțile mai multor mașini au fost sparte într-o singură noapte.

Mehedinți e cea mai aglomerată stradă din oraș, cu aproape 10.000 de locuitori în blocurile acesteia; ca urmare, numărul locurilor de parcare – în proiect blocurile, dintre care multe au aproximativ o sută de apartamente, au fost gândite cu un loc de parcare la fiecare zece locuințe – e de departe insuficient. Aici Primăria a construit un parking de mici dimensiuni și a început construcția unui al doilea, blocat însă de intraea în insolvență a constructorului.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.