Închide

Mai puține autorizații de construire în Florești. Primarul Pivariu: „Acum proiectele nu mai sunt gândite simplist, ci cu spații publice, cu parcuri, cu spații comerciale, cu creșe și grădinițe”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - aug. 04, 2022 0 123

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a spus public că urbanismul din localitate este mult mai așezat decât ce se întâmpla înainte de a prelua el mandatul de primar. În prezent, a arătat Pivariu, s-au eliberat cu 50% mai puține autorizații și Planuri Urbanistice Zonale decât în perioada similară când primar era Horea Șulea.

”S-au eliberat multe autorizații și în ultima lună, după alegeri, când încă nu am fost învestit în funcție. Vreau să vă spun că acum s-au acordat cu 50% mai puține autorizații decât în aceeași perioadă a mandatului trecut. De asemenea, numărul planurilor urbanistice zonale supuse dezbaterilor comisiilor și consiliului local este mai mic, iar numărul planurilor aprobate s-a redus cu 60-70%. Această diminuare vine și datorită faptului că au fost impuse noi reguli, pe care trebuie să le respecte toată lumea și a durat puțin până când lucrurile au intrat pe un făgaș normal. Acum proiectele nu mai sunt gândite simplist, ci cu spații publice, cu parcuri, cu spații comerciale, cu creșe și grădinițe, care vor trebui să deservească cetățenii care se mută în comuna Florești sau care deja locuiesc aici”, a atras atenția primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu într-o intervenție la TVR Cluj.

El a mai spus că deja sunt 2 creșe și grădinițe, care se contruiesc pentru comunitatea locală din Florești pe banii dezvoltatorilor imobiliari. ”Am depus, de asemenea, proiect pentru o nouă creșă în PNRR, cu o valoare de 2 milioane de euro. În satul Tăuți, facem reconversia clădirii fostei școli și vom face o grădiniță. De asemenea, avem studiul de fezabilitate pentru viitoarea școală din Florești, care va fi la standarde verzi europene și așteptăm axe de finanțare pentru educație de unde să luăm banii necesari ridicării noii școli”, a  mai afirmat primarul din Florești.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu