Închide

Mai puține autorizații de construcție în primele două luni din 2021 în județul cu cea mai scumpă piață imobiliară din țară

Economie by Mihai Prodan - apr. 12, 2021 0 256

Numărul autorizațiilor de construcție în județul Cluj, care include și cea mai scumpă piață imobiliară din țară, Cluj-Napoca, e semnificativ mai mic în februarie decât în aceeași perioadă a anului trecut, după cum arată datele Direcției Județene de Statistică.
Astfel, arată instituția, în februarie în județul Cluj au fost eliberate 115 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, cu 58 mai puține decât în aceeași lună a anului trecut, și cu 29 mai puține decât luna precedentă, ianuarie. De asemenea în primele două luni ale anului au fost eliberate în Cluj 259 autorizații de construcție, cu 43 mai puține decât aceeași perioadă a anului trecut.

Semnalăm că în mediul rural au fost eliberate considerabil mai multe autorizații de construcție decât în orașe, 173 față de 86, explicația fiind dezvoltarea imobiliară a zonei metropolitane din jurul celui mai scump oraș din țară din punct de vedere imobiliar, Cluj-Napoca.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.