Închide

Mai multe trenuri vor avea opriri suplimentare în Negreni în următoarele zile, când are loc celebrul ”târg de la Fechetău”, cel mai vechi târg de gen din România

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 04, 2022 0 708

Mai multe trenuri vor avea opriri suplimentare în Negreni în următoarele zile, când are loc celebrul ”târg de la Fechetău”, cel mai vechi târg de gen din România.

CFR Călători a anunțat că în perioada 6 – 9 octombrie, cu ocazia desfăşurării Târgului de la Fechetău din comuna Negreni, o serie de trenuri trenuri Regio vor avea programată o oprire suplimentară în centrul localităţii – la locul de desfăşurare a târgului. Acestea sunt doar trenurile CFR Călători, dar ruta e deservită și de mai multe companii feroviare private. Iată lista trenurilor CFR Călători cu opriri suplimentare în mijlocul târgului:

Cea mai veche însemnare despre „târgul de la Fechetău” datează din 1815 – deci de peste două secole. Totuși, târgul funcționa dinainte de această dată, conform unor surse acesta datează de 400 de ani. Era vizitat în special de munteni, care coborau din Apuseni pentru a vinde lemn și cherestea și a-și cumpăra haine și căciuli de iarnă. Acum, aici vin colecționari ori turiști din toată Europa de Est.
Târgul e străbătut pe la mijloc de calea ferată ce leagă Cluj-Napoca de Oradea: trenul e deci cea mai facilă variantă de a ajunge în Negreni. Trenurile companiei private care leagă Clujul de Oradea opresc chiar în mijlocul târgului, dimineața spre Oradea, și se întorc spre Cluj-Napoca după-masa. În acest mod nu trebuie să vă faceți griji nici pentru locul de parcare pentru mașină, căci acestea dau bătăi de cap în fiecare an: dacă alegeți să veniți la târg cu mașina trebuie știut că la fiecare ediție ambele margini ale drumului DN1E60 sunt ocupate de mașini pe kilometri întregi și, de câțiva ani încoace, sătenii s-au învățat întreprinzători și își oferă curtea ori livezile ca locuri de parcare, în schimbul unei taxe. În ultimii doi ani târgul nu a fost organizat, din cauza pandemiei de coronavirus.

Citește și:

Secretul celui mai vechi târg din Transilvania, vechi de 400 de ani

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare