Închide

Mai multe personalități ale Clujului, comemorate de 1 noiembrie de către Fundația Culturală Carpatica

ActualitateCultură by Actual de Cluj - nov. 01, 2022 0 659

Constantin Oros, Crișan Mircioiu, Alexandru Stănescu, Petru Poantă, Constantin Mustață, Virgil Lazăr, Iosif Viehmann, Melania Ursu, Ilie Călian, Horia Colan, Dumitru Fărcaș, Viorel Nimigeanu, Vasile Lechințan, Michaela Bocu, colaboratori ai Fundației Culturale Carpatica, au fost omagiați în cadrul unei slujbe speciale organizate la Biserica Sf. Gheorghe din cartierul Grigorescu, de pe strada Donath.

„Parastasul de pomenire a fost pentru mine un prilej de a-mi aduce aminte de fiecare dintre acești oameni de cultură și am rememorat împreună cu actualii colaboratori momente speciale, de la prima întâlnire cu ei la întâmplări de pe parcursul colaborii noastre în cadrul Fundației și redactării revistei Orașul”, a spus Ionel Vitoc, președintele Fundației Culturale Carpatica și cel care a inițiat evenimentul.

La ceremonie au participat rude ale celor decedați, dar și alte personalități din mediul culural clujean. De altfel, biserica în care a fost organizat parastasul este proiectată în stil maramureșean chiar de arhitectul Ionel Vitoc.

sursă foto: Facebook/ Liliana Nimigeanu

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu