Închide

„Mai mult decât un club!” Gestul de milioane făcut de Universitatea la meciul cu Steaua

Sport by Catalin Suciu - apr. 26, 2015 0 11563

Tibi are azi 18 ani și a fost junior la “U”, a crescut jucând fotbal la juniori și-a visat ca într-o bună zi să ajungă să dea o pasă pe Cluj Arena, stadionul de cinci stele unde evoluează echipa sa preferată. În urmă cu doi a început să se simta rău, apoi tot mai rău și a fost nevoit să renunțe la mănușile de portar cu care exersa parade la antrenamente în fiecare zi. Medicii l-au diagnosticat cu cancer hepatic, iar băiatul a început atunci sa ducă cea mai grea luptă. Dar între patru operații eroice, a continuat să-i urmărească și pe favoriții săi. „Aș vrea tare mult să intru cândva pe terenul mare, macar pentru o pasă, un schimb de pase, atunci ești fotbalist când intri pe terenul mare”. 

Iar când cei de la Universitatea Cluj au aflat de cazul său și de arzătoarea dorința, au răspuns imediat afirmativ și i-au pregătit o surpriză.
Învoit de la spital și însoțit de parinți, Tibi a ajuns la meciul cu Steaua  așa cum merge la stadion de fiecare dată când starea de sănătate îi permite. Nici nu știa ce are să se întâmple , până când doctorul lui U Cluj, Dragoș Vălean, care îl cunoaste de mai mult timp, i-a zis: „Vezi că tu dai lovitura de începere”. Ș-atunci i s-au înmuiat genunchii și-a rămas fără glas. Stadionul e plin, Tibi trage aer în piept și pășeste într-un cor de aplauze. E seara lui, e prima noapte după mult timp când va pune capul liniștit în pernă.
Tot sâmbătă seara a primit și-un tricou al Universității inscripționat cu numele său și-a dat mâna cu cei pe care îi urmărește în fiecare săptămână. „A dormit cu el îmbrăcat. Încă are emoții pentru că nu spera niciodată să ajungă în faza asta pe teren. Visul lui de mare portar s-a dus acum doi ani, iar noi am învățat să prețuim mai mult fiecare zi. Mi-a spus că jucătorii i se par foarte mari pe teren, iar mingea foarte grea. Pe Veselovski îl place cel mai mult. A fost copleșit, dar a primit cel mai frumos cadou”, ne-a povestit Felicia, mama băiatului.

Iată de ce fotbalul e un fenomen social și aveți acum (dacă mai era nevoie) și răspunsul la intrebarea „de ce e U atât de iubită?”.

Tibi2

Tibi, emoționat înainte de startul partidei foto: Daniel Rus

 

CITEȘTE ȘI : Doctorul de suflete

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.