Închide

Maestrul naiului, Gheorghe Zamfir, urcă pe scena principală la Festivalul Untold. Ce surprize au mai pregătit organzatorii la ediția din 2021

ActualitateFestivalTop News by Actual de Cluj - sept. 08, 2021 0 234

Unul dintre cei mai buni naiști ai lumii, maestrul Gheorghe Zamfir, va concerta în premieră  pe scena principală Untold, anunță organizatorii. Recitalul este programat vineri, în 10 septembrie, de la ora 22.30.

„Una dintre cele mai mari dorințe ale maestrului este aceea de a pune bazele primei Academii Internaționale de Nai Gheorghe Zamfir, festivalul Untold fiind implicat în promovarea acestui proiect. Doritorii pot cumpăra cărămizi virtuale din viitoarea clădire a Academiei Internaționale de Nai Gheorghe Zamfir de pe platforma clapart.com. Cei care le vor achiziționa își vor vedea numele în calitate de fondatori ,,plutind” în zona Amfiteatrului Academiei cu ajutorul tehnologiei AR (Realitate Augmentată). După ediția din 2021 a festivalului, va fi lansată o colecție de NFT-uri (Non FungibleTokes) rezultată din momentele memorabile create de Gheorghe Zamfir”, au arătat organizatorii Untold.

Festivalul Untold va începe în 9 septembrie. Pentru ediția din 2021 s-a pregătit o adevărată lume de poveste pentru fani, cu persoanaje fantastice, actobați internaționali, trupe de teatru, spectacole cu foc, animatori și dansatori.

„Luna – The Rising este protectoarea festivalului în acest an și va fi celebrată la înălțime, atât pe scena principală Untold, cât și în alte zone din festival. Acrobați pe picioroange, care poartă costume de poveste și aduc Luna mai aproape de Pământ, vor defila peste tot în tărâmul magic. Artistele fac parte din trupa Moon Ladies și vin din Italia pregătite să facă spectacol timp de 4 zile și 4 nopți la Cluj-Napoca. Pădurea din Parcul Central va fi fermecată de acrobații pe cerc și spectacole la înălțime. Jongleriile cu foc și leduri colorate sunt la rândul lor de nelipsit. În fiecare seară de festival, trupa Amaris Agni va îmblânzi focul cu coregrafii impresionante și va colora întunericul cu mișcări uimitoare de dans, puse în lumină de leduri. Fanii se vor încărca cu energie bună și de la trupa Barbarossa Samba Group, care aduce ritmuri intense de samba, multă pasiune pentru muzică și viață, veselie și culoare. Dansatorii de la Jump In vor fi prezenți cu trupa de breakdance steampunk,
parada fluturilor și numeroase alte personaje fascinante”, arată cei de la Untold.

În festival vor exista în acest an și ateliere de percuție, o expoziție impresionantă, ,,Art(ist) for the Rainforest” a unor artiști din Peru, reprezentanți ai curentului Neo-Amazonian, care oferă un spectacol unic cu lucrările expuse, o combinație de elemente din natură cu simboluri ale triburilor indiene. „De la începutul anului 2019, artiștii din Peru au avut 14 expoziții, în Franța,
Olanda, Belgia și România, reușind să vândă peste 100 de lucrări. Expoziția organizată în cadrul festivalului Untold va recrea o atmosferă autentică, datorită unui invitat special, Puka, un faimos chitarist și artist sharango. Fanii care vizitează această galerie pot dona pentru conservarea pădurilor amazoniene”, arată organizatorii.

Nu va lipsi roata înaltă de 30 de metri care oferă o panoramă asupra festivalului dar și Zona Fantasy House unde fanii pot să ăși facă  coafuri speciale, tatuaje temporare și make-up de festival.

„Și în acest an, moda are locul ei de cinste în festival. La fashion corner, fanii pot găsi colecții speciale de haine, încălțăminte, bijuterii și accesorii realizate de peste 20 de designeri români, printre care și Ana Tobor – primul influencer virtual din România, care a construit brandul ,,My simplicated”. Alina Ceușan și Ioana Grama vor fi și ele prezente în zona de fashion, în toate
cele 4 zile de distracție, cu propriile branduri de haine. Ioana Grama vine cu brandul Cream Lingerie, unde toate doamnele și domnișoarele pot găsi haine de festival. Totodată, o vor găsi aici în fiecare zi, între 17.00-19.00, pe Ioana Grama, care le va oferi opțiuni de outfituri de festival și va răspunde la întrebările lor. Și Alina Ceușan vine cu brandul Retrofuture și cu ținute făcute special pentru festival. În fiecare zi își va întâmpina fanii între 17:00 și 19:00, la standul ei”, mai anunță cei de la Untold.

sursa foto: Untold

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare