Închide

LUPTĂTORUL! Clujeanul Alex Bologa a luat prima medalie la Jocurile Paralimpice din Brazilia

Sport by Catalin Suciu - sept. 09, 2016 0 351

România participă în această perioadă la Jocurile Paralimpice, competiție care precede Jocurile Olimpice de la Rio.

Cu o delegație formată din 11 sportivi, România a izbutit să obțină și prima medalie. Alex Bologa a luat bronzul la Judo, câștigând  prin ippon în meciul decisiv cu uruguaianul Henry Borges. E prima medalie pe care o obține România la Jocurile Paralimpice și e prima medalie pentru Cluj.

Alexandru Bologa (20 ani) e primul sportiv judocan în totalitate nevăzător din România și primul care s-a calificat pentru Jocurile Paralimpice. Este student la Facultatea de Psihologie a Universitatii Babeș-Bolyai din Cluj si învață, în același timp și meseria de masseur. Se antrenează cu echipa olimpică de judo din Cluj. A fost la un pas de medalia de bronz la recentele Campionate Europene de la Lisabona, din noiembrie, anul trecut, clasându-se pe locul 5. A câștigat aurul în Heidelberg în februarie 2016 și o medalie de  argint la Grand Prix Infraero, Brazilia, în martie 2016. De asemenea, mai are o medalie de aur la Grad Prix Birmingham, în Marea Britanie.

Sally, scoțianca care și-a dedicat 22 de ani din viață cauzelor pierdute din România. ” Am văzut în toți acești ani părinți care se simt, într-un fel, jenați, de handicapul copilului lor. E aproape tragic”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare