Închide

Luna Amară lansează primul album pe vinil

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 24, 2019 0 87

Trupa rock clujeană Luna Amară lansează primul album pe vinil, „Nord”, cu concerte de lansare în 14 orașe iar numărul crește.

Albumul – varianta pe vinil a albumului lansat în octombrie anul trecut, al șaselea al trupei – e un dublu disc de vinil transparent la 45 de rotații pe minut iar la Cluj lansarea e proramată în Hardward Pub, în 23 februarie, peste o lună, iar numărul biletelor scoase la vânzare la concertul de lansare e de 200 – puțin mai puțin decât numărul de albume scoase pe vinil de trupă, în ediție limitată, doar 250 de bucăți ce pot fi cumpărate doar online.  Acest album de studio vine după „Asfalt” – 2004, „Loc lipsă” – 2006, „Don’t Let Your Dream fall asleep” – 2009, „Pietre în alb” – 2011 şi „Aproape” – 2016.

Trupa Luna Amară are în acest an 20 de ani de activitate: a fost înființată în 1999, la Cluj-Napoca și a deschis, între altele, concertul pe care Ozzy Osbourne l-a susţinut în 2010 la Bucureşti. Grupul este format din Mihnea Blidariu (voce, chitară, trompetă), Nick Făgădar (voce, chitară), Andrei Boţan (chitară), Sorin Moraru (bas) şi Răzvan Ristea (tobe).

Blidariu spune pentru actualdecluj.ro că trupa lansează albumul pe vinil pentru că e „una dintre puținele mode retro, dacă nu singura, despre care avem o părere bună”. „Suntem generații care au crescut cu pick-up și povești pe vinil șoi care au descperit muzica rock pe vinil și casete. În același timp, ne-a interesat mereu să oferim un produs artistic cu totul, nu doar muzica într-un ambalaj oarecare”.

Tags

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare