Închide

„Lumina Sfântă” a fost aprinsă, sâmbătă, la Ierusalim, de unde va fi adusă şi la Bucureşti

Actualitate by Actual de Cluj - mai 04, 2024 0 114

„Lumina Sfântă” a fost aprinsă, sâmbătă, la Ierusalim, de unde va fi adusă şi la Bucureşti, transmite News.roReprezentantul Patriarhiei Române merge direct la Aeroportul din Tel Aviv pentru a transporta candela cu Lumina Sfântă spre Bucureşti

Potrivit Basilica, Lumina Sfântă a fost primită la Mormântul Domnului din Ierusalim sâmbătă la ora 14:13.

De la Mormântul Domnului, Reprezentantul Patriarhiei Române, Arhimandritul Teofil Anăstăsoaie, merge direct la Aeroportul din Tel Aviv pentru a transporta candela cu Lumina Sfântă spre Bucureşti.

Această lumină va fi distribuită prin centrele eparhiale la toate parohiile din România şi Republica Moldova.

Ceremonia primirii Sfintei Lumini a fost oficiată oficiată începând cu ora 13:00 de Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului.

Înăuntrul Mormântului propriu-zis, patriarhul citeşte în genunchi rugăciunea specială şi îl roagă pe Iisus Hristos să dăruiască Lumina ca binecuvântare şi sfinţire pentru oameni. Apoi, în urma rugăciunii, lumina sfântă se arată şi se răspândeşte în Biserică.

În acelaşi timp aprinde şi candela ”neadormită” dinăuntrul Mormântului. Ceremonia se încheie cu ieşirea Patriarhului şi împărţirea flăcării sfinte credincioşilor.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu