Închide

Lucruri bune din Cluj. Câțiva consilieri locali și-au propus să verifice când și cum rezolvă administrația problemele sesizate de clujeni

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - dec. 17, 2020 0 718

După ce un cetățean a cerut în plenul Consiliului Local asfalt, trotuare și iluminat public pe strada Hameiului din cartierul Mănăștur, consilierii locali USR s-au pus să verifice dacă Primăria s-a ținut de cuvânt și dacă a făcut lucrări de întreținere pe respectiva artera. „S-a promis că se va merge a doua zi pentru lucrări de întreținere și s-au ținut de cuvânt”, a arătat consiliera locală USR Adriana Cristian. Alți cetățeni spun că, de fapt, pe stradă trebuie asfalt și acuză lipsa de implicare a administrației care de ani de zile refuză să se ocupe de această stradă.
Adriana Cristian a arătat public că cei din USR au fost și pe teren pe strada Hameiului, la cererea unui locatar supărat de situația străzii, de lipsa de inițiativă a Primăriei în vederea rezolvării situației ce trenează de 9 ani și de răspunsul acestora la cererile sale de până acum.
„I-am recomandat să vină în ședința de Consiliu și să prezinte problema pentru a obține un răspuns. Adam Șandor a participat în ședință prezentând situația și întrebând cine, cum și când va rezolva problema. S-a promis că se va merge a doua zi pentru lucrări de întreținere și s-au ținut de cuvânt. La Cluj-Napoca ședințele de consiliu local se desfășoară online și există un proces simplu de înscriere la cuvânt completând o declarație ( https://e-primariaclujnapoca.ro/registratura/cereri/). De acum până anul viitor îmi propun să prezint numai lucruri bune din Cluj”, a scris consiliera.
Despre pasul următor, cel al asfaltării arterei, concomitent cu rezolvarea problemelor juridice (donarea părții de stradă care nu este în domeniul public către Primărie, după cum s-a arătat la ședința Consiliului Local din 15 decembrie) sau de cadastrarea arterei, Cristian nu a spus dacă va fi urmărită și respectiva situație.
În schimb, un clujean, Emil Călugăr, a arătat că „strada Hameiului trebuie asfaltată, nu,, întreținută „. Blocurile au fost construite acum 10-15 ani. Tot ce s-a construit în zonă a fost autorizat de Primărie, inclusiv drumul. Nu există motiv real, nici măcar lățimea străzii, care să oprească asfaltarea. Există doar rea voință (sau incompetență). M-aș bucura dacă ne-ați ține la curent cu noutățile”.
Adriana Măluțan i-a recomandat Adrianei Cristian să revină după sărbători și cu o atitudine pragramtică având în vedere că la Cluj e nevoie și de o perpectivă realistă asupra administrației locale, nu doar de prezentat lucruri bune.
Tot consiliera a anunțat pe Facebook că a depus primul său proiect în calitate de consilier local prin care a cerut Primăriei să facă ordine pe pagina sa oficială de internet și să prezinte realist proiectele, în așa fel încât, toată lumea să înțeleagă când a început un proiect, când trebuie finalizat, cu ce costuri și ce aduce el pentru cetățeni.

Salut tuturor,

Săptămâna aceasta voi depune o primă propunere de hotărâre de Consiliu Local ce vizează inițierea unui…

Posted by Adriana Cristian on Monday, December 14, 2020

Nici un comentariu

Scrie un comentariu