Închide

Lucrările pentru închiderea rampei Pata Rât, aproape finalizate

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iul. 23, 2019 0 219

Administrația județeană anunță că lucrările pentru închiderea și ecologizarea depozitului de deșeuri de la Pata Rât sunt aproape finalizate. „În prezent se mai lucrează la impermeabilizarea depozitului, prin așternerea membranelor textile. Cele trei membrane geocompozite ce impermeabilizează depozitul față de apele provenite din precipitații vor fi acoperite cu stratul de pământ cu o grosime de 85 de cm, respectiv cu cel de sol vegetal cu o grosime de 15 cm”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean.

Trebuie spus că în paralel s-au derulat și lucrări pentru consolidarea depozitului afectat de alunecări, lucrări care de asemenea sunt aproape finalizate. Reprezentanții administrației județene arată că zidul de sprijin va fi finalizat până la finalul acestei săptămâni. Reamintim faptul că stabilizarea depozitului Pata Rât a constat în realizarea unui zid de sprijin din beton armat în lungime de 700 de metri, fundat pe două șiruri paralele și alternative de piloți de 10 metri adâncime.

Planul administrației județene este de a finaliza, până la finele anului, și prima celulă a depozitului ecologic de deșeuri care se realizează tot în vecinătatea Pata Rât.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu