Închide

Lucrările de extindere a parcului Tetarom se apropie de final

ActualitateEconomieEducaţieTop News by Cosmina Fernoaga - aug. 16, 2016 0 334

Proiectul de extindere a Tetarom I (de pe strada Tăietura Turcului) se apropie de final, anunță Consiliul Județean, principalul acționar al companiei care administrează cele trei parcuri industriale din Cluj.

„În perioada imediat următoare vom da în funcţiune facilităţile edificate prin intermediul proiectului, respectiv clădirea de birouri, cele două hale de producţie şi depozitare precum şi imobilul administrativ. Vor avea astfel de câştigat în special agenţii economici interesaţi să se stabilească în Tetarom I, dar și viitorii lor angajaţi – absolvenţi ai universităţilor clujene. Desigur, economia locală, în ansamblu, are un câștig enrom de pe urma acestei investiții” a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Stadiul de realizare a lucrărilor este de aproximativ 96%, iar Consiliul Judeţean Cluj se pregăteşte să efectueze recepţia obiectivului. Separat vor continua lucrările de stabilizare a versanţilor care se află la baza Muzeului Etnografic, a dat asigurări Consiliul Județean: „vom continua în ritm accelerat lucrările de intervenţie în regim de urgenţă în vederea stabilizării versantului nordic al dealului din cadrul Parcului Industrial Tetarom I”.

Lucrările de modernizare şi extindere cu 16,8 hectare a Parcului Industrial TETAROM I au fost realizate de Asocierea formată din S.C ACI SA Cluj, S.C Nord Conforest SA şi S.C Electromontaj SA, valoarea contractului fiind de 42.131.559 lei fără TVA din care finanţarea nerambursabilă asigurată prin Fondul European de Dezvoltare Regional este de 50%. Obiectivul general al proiectului îl constituie creşterea calităţii vieţii şi crearea de noi locuri de muncă prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor în zona metropolitană Cluj-Napoca. Astfel, tinerilor absolvenţi ai universităţilor clujene li se oferă tot mai multe şanse pe piaţa muncii, prin intermediul firmelir noilor investitori.

În acest moment, Parcul Industrial TETAROM I se întinde pe o suprafaţă de 320.000 mp, cu un grad de ocupare de 100%, aici fiind create peste 2000 de locuri de muncă. În incinta Parcului Industrial există o hală multifuncţională care cuprinde 1700 mp spaţii de birouri şi 3.200 mp de spaţii de producţie, un incubator de afaceri cu peste 1100 mp spaţii de birouri şi un Centru de afaceri. În prezent, în Tetarom I îşi desfăşoară activitatea companii precum EnergoBit, Banca Transilvania, RCC Consult, EGH Import Export, Agressione Expres Impex, Siemens sau CBC Development Design, valoarea totală a investiţiilor acestora cifrându-se la peste 60 de milioane de euro.

25

  • author photo two

    Cosmina Fernoaga

    Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu