Închide

Lucian Bode: Frontierele de stat ale României sunt sigure/ Am întocmit un plan de acţiune privind managementul unui aflux masiv de refugiaţi

ActualitatePoliticaSinteză știri naționale by Actual de Cluj - feb. 15, 2022 0 308

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că frontierele României sunt sigure, în cazul unui conflict în Ucraina şi că ţara noastră este pregătită să primească un aflux masiv de refugiaţi din ţara vecină. Bode a mai declarat că au fost inventariate locuri de cazare temporară în judeţele din zona graniţei cu Ucraina şi au fost identificate locuri unde ar putea fi construite tabere de refugiaţi, transmite News.ro.

”Am întocmit un plan de acţiune privind managementul unui aflux masiv de refugiaţi pe teritoriul României. Cel târziu mâine acest plan va fi definitivat. Planul de acţiune cuprinde scenariile de lucru. Ne gândim la zonele pe unde ar putea intra refugiaţi în România, la punctele de frontieră pe unde ar putea intra în România acest aflux necontrolat de refugiaţi. Apoi ne gândim la modul în care vor fi asistaţi cetăţenii altor state. În al treilea rând, concepţia de cazare temporară. Aceste tabere de cazare temporară sunt deja pregătite pentru a fi operaţionalizate. Am identificat împreună cu structurile locale zonele şi locurile unde ar putea fi amplasate, pentru ca ele să aibă acces la energia electrică sau să putem monta generatoate, să putem asigura asitenţă medicală în aceste tabere”, a declarat Bode.

Lucian Bode a precizat că au fost inventariate şi unităţile de cazare pentru refugiaţi.

”De asemenea, am inventariat la nivelul tuturor judeţelor de graniţă posibilităţile de cazare în clădiri, şi mă refer aici la săli de sport, la cămine, pensiuni, hoteluri. Am inventariat capacitatea pe zona de frontieră şi în cadrul cazărilor temporare, personalul MAI în special de la IGI vor acorda asistenţă juridică, vor întocmi documente şi vor identifica statutul fiecărei persoane”, a declarat Bode.

Întrebat ce număr de refugiaţi ar putea primi România, ministrul de Interne a explicat că au fost făcute calcule în acest sens.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu