Închide

„Lovitură” pentru blocul ilegal de pe Fabricii

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - oct. 29, 2016 0 1243

Administrația a câștigat în primă instanță acțiunea împotrivia dezvoltatorului Ianson Florea Traian care a ridicat un bloc ilegal pe strada Fabricii. Instanța l-a obligat pe acesta să respecte autorizația de construire emisă de primărie și să transforme clădirea vândută ca apartamente într-un imobil de birouri, așa cum a fost el autorizat de primărie.

„Noi n-am putut cere demolarea acestui bloc pentru că există o autorizație de construire care trebuie respectată. În 17 octombrie instanța a dat câștig de cauză primăriei și l-a obligat pe dezvoltator să respecte această autorizație de construire. Deci să demoleze amenajările pe care le-a făcut la parter în afara proiectului și să respecte exact ceea ce i s-a autorizat. Mai urmează apelul. Dacă îl câștigăm tot noi și dezvoltatorul nu va respecta sentința, atunci putem merge noi mai departe să o executăm”, a explicat vicepriamrul Dan Tarcea.

Oamenii care au cumpărat locuințe și s-au mutat deja în blocul ilegal de pe Fabricii 65-67 au cerut recent primăriei o soluție pentru a putea sta în continuare în respectivul imobil. Administrația le-a indicat că au fost înșelați sau s-au lăsat înșelați cumpărând apartamente în respectivul imobil și că singura soluție este ca blocul de locuințe să devină o clădire de birouri, așa cum a fost autorizată de primărie, să fie vândut și oamenii să-și recupereze banii pe care i-au dat pe respectivele apartamente ilegale.

AICI DETALII:

Oamenii din blocurile ilegale din Mărăști și Zorilor cer primăriei o soluție ca să locuiască legal în apartamentele cumpărate. Ce răspunde administrația

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare